Ανοικτή επιστολή στην Εθνική Βελγίου, απηύθυναν οι φίλοι της ομάδας!

Οι «κόκκινοι διάβολοι», δεν έχουν ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις τους στο Euro 2024, παρά το γεγονός ότι προκρίθηκαν στη Φάση των «16».

Πάρτε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Novasports

Μετά το 0-0 με την Ουκρανία, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, οι Βέλγοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο, αποδοκίμασαν την ομάδα, με αποτέλεσμα αρκετοί παίκτες, να παραπονεθούν για έλλειψη υποστήριξης.

Απαντώντας σε αυτό, οι φίλοι των «κόκκινων διαβόλων», εν όψει του αγώνα της Δευτέρας με τη Γαλλία στο Ντίσελντορφ, απέστειλαν ανοικτή επιστολή στην εφημερίδα La Derniere Heure, εξηγώντας τους λόγους των αποδοκιμασιών και ζητώντας από τους παίκτες του Ντομένικο Τεντέσκο να τα δώσουν όλα απέναντι στους…ενοχλητικούς γείτονες!

«Ξέρετε ότι είμαστε περήφανοι που προκριθήκαμε, ότι είμαστε περήφανοι για σας, ότι σας πιστεύουμε και ότι είμαστε πεπεισμένοι πως όλοι μαζί, μπορούμε να αποκλείσουμε τη Γαλλία τη Δευτέρα», ξεκινούν οι οπαδοί, πριν περάσουν στην κριτική:

«Μας έχετε συνηθίσει σε όμορφο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κυριαρχίας, με κίνηση, με πάθος και επιθυμία, όμως έχουμε την εντύπωση ότι όλες αυτές οι ιδιότητες που σας έχουν κάνει δυνατούς, έχουν εξαφανιστεί. Πώς να εξηγήσουμε ότι στο τελευταίο παιχνίδι, δεν θέλατε να παίξεται για τη νίκη, για να πάρετε την πρώτη θέση στον όμιλο και να ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι που θα επέτρεπε σε εμάς τους οπαδούς και εσάς τους παίκτες, να ονειρευόμαστε ένα ηρωικό ταξίδι προς τον τελικό;».

Στην επιστολή, οι φίλαθλοι κατηγορούν τους παίκτες για «δειλία», αλλά τονίζουν ότι αφήνουν πίσω αυτή την εμφάνιση και θα ήθελαν να ξαναδούν την ομάδα που είχαν συνηθίσει:

«Εμείς οι οπαδοί, ξοδεύουμε περιουσίες και οδηγούμε ώρες για να έρθουμε στη Γερμανία. Θα είμαστε πάντα εκεί με εσάς και για εσάς, με έναν όρο: να δείχνετε επιθυμία, να είστε θετικοί στον αγωνιστικό χώρο και να παλεύετε για κάθε μπάλα, να δίνετε τη ζωή σας για την χώρα σας».

Η επιστολή, καταλήγει με μήνυμα από τον κόσμο στους διεθνείς: «Οι Γάλλοι είναι υπερβολικά σίγουροι, κάντε τους να κλείσουν το στόμα τους»!