Η τελευταία νίκη σε νοκ άουτ ματς της Γερμανίας σε μεγάλο τουρνουά, χρονολογείται από το Euro 2016. Στο Ντόρτμουντ απέναντι στη Δανία, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ήταν καλύτερη, επικράτησε 2-0 και περιμένει στα προημιτελικά, το νικητή του ζευγαριού Ισπανία-Γεωργία.

Η Γερμανία μπήκε με τεράστια ορμή στο παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό, ότι ήδη στο πρώτο 10λεπτο, μετρούσε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες (συνολικά 4 τελικές) με το σουτ του Κίμιχ στο 4ο λεπτό, την κεφαλιά του Σλότερμπεκ στο 7΄ και το βολέ του Χάβερτς στο 10΄ σε τρεις εντυπωσιακές αποκρούσεις του Σμάιχελ, 4 κερδισμένα κόρνερ και ένα γκολ του Σλότερμπεκ που ακυρώθηκε στο 3ο λεπτό, για φάουλ εκτός φάσης του Κίμιχ.

Αφού πέρασε το πρώτο δύσκολο διάστημα χωρίς να δεχτεί γκολ, η Δανία ισορρόπησε κάπως το ματς, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και δημιούργησε την πρώτη της φάση στο 24ο λεπτό, όταν μετά από την πάσα του Έρικσεν, ο Γιόακιμ Μάλε μέσα από την περιοχή σούταρε εκτός εστίας.

ΞΑΝΑ «ΦΟΥΡΙΟΖΑ» ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΦΑΣΗ Η ΔΑΝΙΑ
Ο καιρός ήταν πολύ καλός στο Ντόρτμουντ, αλλά ξαφνικά στο 35ο λεπτό του αγώνα άρχισε ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι στο “Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ”, με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι για περίπου 20 λεπτά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για να προστατευθούν.
Με την επανέναρξη του αγώνα η Γερμανία απείλησε ξανά, όταν μετά τη σέντρα του Ράουμ συστημένη στο κεφάλι του Χάβερτς, απέκρουσε ο Σμάιχελ και πάλι και στη συνέχεια της φάσης, ο Σλότερμπεκ πήρε νέα κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σμάιχελ.

Λίγο πριν μπούμε στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου, σε μία γρήγορη αντεπίθεση ο Ντιλέινι κινήθηκε πολύ γρήγορα προς την αντίπαλη περιοχή, όμως η πάσα που έκανε προς τον Χόιλουντ ήταν λίγο πιο δυνατή από ότι έπρεπε, με αποτέλεσμα ο Νόιερ να βγει γρήγορα από την εστία του, εμποδίζοντας τον Δανό επιθετικό να τελειώσει όπως θα ήθελε τη φάση.

Ο Χιούλμαντ πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος με τα πρώτα 45 λεπτά. Η Γερμανία μπήκε με μεγάλη πίεση, αλλά όλη η ομάδα της Δανίας “απέκρουσε” καλά τις επιθέσεις. Λεπτό με λεπτό, οι νικητές του Euro το 1992, έδειχναν όλο και πιο σίγουροι, οπότε όλα έδειχναν να είναι πιθανά ενόψει του 2ου ημιχρόνου.

ΆΝΤΕΡΣΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ, ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ!

Φοβερά πράγματα στο ξεκίνημα της επανάληψης. Μετά από φάση διαρκείας στο 49ο λεπτό, ο Άντερσεν επωφελήθηκε από τις καραμπόλες και σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στην επόμενη φάση, δύο λεπτά αργότερα ο σκόρερ έκανε χέρι σε σέντρα του Ράουμ, ο Όλιβερ έδωσε πέναλτι και ο Κάι Χάβερτς με υποδειγματική εκτέλεση, παρά την προσπάθεια του Σμάιχελ, πέτυχε το 1-0. Στο 59ο λεπτό η Γερμανία είχε την ευκαιρία να “καθαρίσει” το ματς με την απίθανη χαμένη ευκαιρία με τον Χάβερτς, αλλά στο τετ α τετ με τον Σμάιχελ πλάσαρε άουτ! Στο 66ο λεπτό η Δανία θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τη μεγάλη ευκαρία του Χόιλουντ που έκανε το αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Νόιερ έδιωξε.

Αφού η Δανία δεν σκόραρε σε αυτή τη φάση, δύο λεπτά αργότερα η Γερμανία σκόραρε για δεύτερη φορά, όταν μετά από τη μακρινή μπαλιά περίπου 30 μέτρων από τον Σλότερμπεκ, ο Μουσιάλα κινήθηκε γρήγορα προς την αντίπαλη περιοχή, ο Σμάιχελ δεν βγήκε από την εστία του και ο νεαρός άσος της Μπάγερν τελείωσε τη φάση με υποδειγματικό πλασέ. Ο Τζαμάλ Μουσιάλα πέτυχε το τρίτο του γκολ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ηλικία 21 ετών, 4 μηνών και 3 ημερών. Στην ιστορία των Euro, μόνο ο Γουέιν Ρούνεϊ της Αγγλίας πέτυχε αυτό το κατόρθωμα σε ακόμη μικρότερη ηλικία (18 ετών, 7 μηνών και 28 ημερών στο Euro 2004).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (81′ Χένριχς), Αντριχ (65′ Τζαν), Κρόος, Σανέ (88′ Άντον), Γκιουντογκάν (65′ Φίλκρουγκ), Μουσιάλα (81′ Βιρτς), Χάβερτς

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Α. Κρίστενσεν (82′ Λάρσεν), Μπα, Ντιλέινι (69′ Νόργκααρντ), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Σκοβ Όλσεν (69′ Πόουλσεν), Χόιλουντ (82′ Βιντ), Έρικσεν (80′ Ντάμσγκααρντ)