Ο ιταλικός Τύπος δε χαρίστηκε στην εθνική ομάδα της χώρας, μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Πάρτε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Novasports

Οι Ιταλοί ηττήθηκαν 2-0 από την Ελβετία και έμειναν εκτός προημιτελικών, χάνοντας την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Από το στόχαστρο των γειτόνων δε γλιτώνει και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, όπως επίσης και παίκτες της «σκουάτρα ατζούρα».

Η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» αναφέρει: «Αποκλεισμένοι και ντροπιασμένοι στους ‘16’ από την Ελβετία. Ντροπιαστική εμφάνιση από την εθνική ομάδα. Κουρασμένη και μπερδεμένη η ‘σκουάντρα ατζούρα’. Μια ακόμη μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρό μας. Θα πρέπει να αρχίσουμε από το μηδέν. Ο Σπαλέτι απέτυχε. Μαζί με τον Γκραβίνα είναι στο επίκεντρο της κριτικής».

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα «Corriere dello Sport» αναφέρει: «Ντροπή! Πιάσαμε πάτο στο Βερολίνο. Καταστροφή για την Ιταλία, η Ελβετία μάς πέταξε έξω από το Euro».

Τέλος, η «Tuttosport» έγραψε: «Εθνική αποτυχία! Σκληρό μάθημα από την Ελβετία και έξω από το Euro! Όλο το σύστημα χρειάζεται αλλαγή! Μετά την απουσία από δύο σερί Μουντιάλ, η νέα αυτή αποτυχία έρχεται για να αναδείξει την κρίση που είχε καμουφλάρει η κατάκτηση του Euro το 2021. Το μέλλον είναι κατάμαυρο για την Ιταλία. Όλοι είναι υπό αμφισβήτηση».

Τα πρωτοσέλιδα: