Ισπανία-Γεωργία 4-1: “Σμπαράλιασε” τα όνειρα της σταχτοπούτας

Η Ισπανία έδειξε γιατί θεωρείται από τα φαβορί του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς αν και βρέθηκε πίσω σκόραρε 4 φορές γκρεμίζοντας τα όνειρα της σταχτοπούτας Γεωργίας, με το επιβλητικό 4-1. Στους 8 θα έχουμε πρόωρο τελικό Ισπανία-Γερμανία

Τα πλάνα των προπονητών

Δεν άλλαξαν κάτι στη φιλοσοφία τους ο Ντε Λα Φουέντε και ο Σανιόλ. 4-3-3 η Ισπανία με τους Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Πέδρι, Ρόδρι, Ρουίθ, Γιαμάλ, Μοράτα, Γουίλιαμς, ενώ η Γεωργία με το κλασικό της 5-3-2 και τους Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι, Κάσια, Ντβάλι, Λοχοσβίλι, Κιτεϊσβίλι, Κοτσορασβίλι, Τσακβετάντζε, Μικαουτάντζε, Κβαρατσχέλια.

Κατοχή η Ισπανία, καταπληκτική στην κόντρα η Γεωργία

Η Ισπανία από την αρχή πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, στο πρώτο τέταρτο είχε εγκατασταθεί κοντά στην περιοχή του Μαμαρντασβίλι με κατοχή στο 85% και 5 κερδισμένα κόρνερ. Η Γεωργία όμως κόντρα στη ροή της αναμέτρησησς άνοιξε το σκορ στο 18′ όταν ο Κακαμπάτζε έφυγε από δεξιά σέντραρε με δύναμη και ο Λε Νορμάν άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιμόν.

Οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν την έντασή τους πίεσαν και ανάγκασαν τον Μαμαρντασβίλι να δείξει για ένα ακόμη βράδυ το ταλέντο του. Μέχρι το 39′ είπε όχι σε όλα τα δύσκολα που του έβαλαν οι Ίβηρες, αλλά τότε δεν είχε απάντηση στο αριστερό του Ρόντρι που έφερε το ματς στα ίσα.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με κατοχή 73%-27%, 16-2 τελικές, 378-89 πάσες και 9-1 κόρνερ, όλα υπέρ της Ισπανίας εκτός από το σκορ.

Γκολ με το καλησπέρα στο δεύτερο μέρος και περίπατος

Η Ισπανία πίεσε ψάχνοντας το γρήγορο γκολ και το βρήκε στο 51′, αφού πριν ο Κβαρατσκέλια πήγε να βάλει το γκολ της διοργάνωσης πίσω από το κέντρο με την μπάλα να περνάει έξω. Ο Ρουίς στο δεύτερο δοκάρι αξιοποίησε την πάσα του Γιαμάλ και με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε θέλησε να επένδύσει στο γρήγορο γκολ, αλλά Μοράτα και Γιαμάλ πλάσαραν άστοχα. Ο μικρός στο 63′ ακούμπησε το 3-1 αλλά και πάλι ήταν άστοχος. Η Γεωργία απείλησε στο 68′ με τον Τσιταϊσβίλι που ήρθε από τον πάγκο να προτιμά να σουτάρει κι όχι να μοιράσει.

Η Ισπανία καθάρισε το ματς στο 75′ με τον Νίκο Γουίλιαμς να φεύγει στο ανοιχτό γήπεδο και να πλασάρει ιδανικά τον Μαμαρντασβίλι μέσα από την περιοχή για το 3-1. Ο Όλμο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό διαμορφώνοντας το 4-1 στο 83′.

Στην προημιτελική φάση η Ισπανία θα βρει μπροστά της την οικοδέσποινα Γερμανία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.