Έχουμε τα στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Η Ισπανία είναι πιθανότατα η ομάδα με την καλύτερη εικόνα στο Euro 2024. Δεν περιμέναμε την εύκολη επικράτηση με 4-1 απέναντι στην Γεωργία να το καταλάβουμε. Το σύνολο του Λουίς Ντε Λα Φουέντε παρουσιάζει ένα πολύ θελκτικό, πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο που δεν κουράζει σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις των “φούριας ρόχας” και δείχνει πραγματικά ικανή να φτάσει μέχρι τέλους.

Το “διαμάντι” σε αυτό το πολύ ωραίο και καλοκουρδισμένο σύνολο είναι αδιαμφισβήτητα ο Λαμίν Γιαμάλ. Ο 17χρονος εξτρέμ της Μπαρτσελόνα που μόλις συστήνεται στο ευρύ κοινό και ήδη έχει παρουσιάσει λίγο από το ταλέντο που θα απολαμβάνουμε τα επόμενα χρόνια. Η τρομερή ωριμότητα, το θράσος της ηλικίας και η τρομερή απλότητα με την οποία αγωνίζεται ξεχωρίζει και τα στατιστικά του δείχνουν ότι είναι ένας έτοιμος παίκτης.

Αρχικά, ο Γιαμάλ ήταν ο πρώτος teenager που αγωνίζεται σε φάση νοκ άουτ από το 1958 και τον Πελέ. Δεν έκανε καμία απολύτως διαφορά. Αντιθέτως, ο Γιαμάλ δημιουργούσε συνεχώς νέες συνθήκες επίθεσης των Ισπανών, κάνοντας την πιο γεμάτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Ισπανίας. Τελείωσε τον αγώνα με 7 σουτ και 6 πάσες που οδήγησαν σε ευκαιρία, η μία ασίστ. Ο μόνος που έχει πετύχει κάτι ανάλογο είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν το 2004 απέναντι στην Αγγλία.

Παράλληλα, είναι ο δεύτερος παίκτης μετά τον ομοεθνή του Σεσκ Φάμπρεγκας που πετυχαίνει τέτοια επίδοση, σε ηλικία μικρότερη των 21 ετών. Ο μεγάλος Ισπανός μέσος το είχε πετύχει στη φάση των ομίλων απέναντι στην Ρωσία το 2008.

Βέβαια, αυτά είναι στατιστικά μόνο για τον σημερινό αγώνα. Σε ολόκληρο το τουρνουά, ο Γιαμάλ είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει δημιουργήσει 10+ ευκαιρίες, ενώ παράλληλα έχει 10+ πετυχημένες ντρίμπλες. Παράλληλα, είναι πρώτος στην δημιουργία μεγάλων ευκαιριών με 4 και πρώτος στην λίστα των ασίστ με 2.