Πορτογαλία – Σλοβενία 0-0 (3-0 πεν.): Ανίκητος Ντιόγο Κόστα, στους 8 η Πορτογαλία (highlights)

Οι συγκλονιστικοί Σλοβένοι έστειλαν το ματς με την Πορτογαλία στα πέναλτι. Εκεί όμως ο καταπληκτικός Ντιόγο Κόστα έπιασε και τα τρία πέναλτι που εκτέλεσαν οι Σλοβένοι. Οι Πορτογάλοι σκόραραν και τα τρία δικά τους και προκρίθηκαν στους οκτώ όπου θα παίξουν με την Γαλλία.

Οι ενδεκάδες των προπονητών

Σε σχέση με το ματς απέναντι στην Γεωργία οι μόνοι που κράτησαν την θέση στην ενδεκάδα της Πορτογαλίας ήταν ο τερματοφύλακας Ντιόγο Κόστα, ο μέσος Παλίνια και στην επίθεση ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Σλοβένοι είχαν μια απουσία για το ματς. Στο 0-0 με την Αγγλία συμπλήρωσε κάρτες ο αριστερός μπακ Γιάνζα και την θέση του στο βασικό σχήμα πήρε ο Μπάλκοβετς.

Είχε κατοχή δεν είχε πολλές ευκαιρίες

Οι Πορτογάλοι πήραν την κατοχή της μπάλας από την αρχή του αγώνα.

Λίγο μονότονος ο τρόπος επίθεσης με πολλές σέντρες από δεξιά κυρίως σημαδεύοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μέχρι το 15ο λεπτό η Σλοβενία δέχτηκε μεγάλη πίεση αλλά άντεξε.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ουσιαστικά δύο καλές στιγμές για τους Πορτογάλους με το φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο (33′) να φεύγει λίγο άουτ και το σουτ του Παλίνια (45+3) να βρίσκει ελάχιστα την ρίζα της δεξιάς δοκού του Όμπλακ.

Οι Σλοβένοι πήραν θάρρος μετά το 25ο λεπτό και επιτέθηκαν. Ο Σέσκο είχε τη μοναδική καλή στιγμή τους με μακρινό σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Ντιόγο Κόστα (44′).

Οι Πορτογάλοι ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με 12 σέντρες και μόνο 3 βρήκαν αποδέκτη.

Ένα τετράλεπτο άλλαξε το ματς και… παράταση

Οι Πορτογάλοι μπήκαν δυναμικά και στο δεύτερο ημίχρονο.

Πίεσαν και είχαν ευκαιρίες με Μπερνάρντο Σίλβα (47′) και φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο που έδιωξε ο Όμπλακ (55′).

Ακολούθως συνέβησαν δύο πράγματα που άλλαξαν το ματς. Ο Σέσκο απείλησε για την Σλοβενία στην κόντρα αλλά ήταν άστοχος σε μεγάλη ευκαιρία (61′) και βγήκε από το γήπεδο ο Βιτίνια για να ρισκάρει ο Μαρτίνεθ από νωρίς με τον Ντιόγο Ζότα (65′).

Με την φάση του Σέσκο η Πορτογαλία σταμάτησε να ρισκάρει τόσο πολύ ενώ έχασε και την ταχύτητα και την ηρεμία στο κέντρο που είχε με τον Βιτίνια. Οι Σλοβένοι δεν απειλησαν και στο μοναδικό λάθος που έκαναν, ο Όμπλακ μπλόκαρε δυνατό σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο (89′) και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με το 0-0.

Όμπλακ και Κόστα και… πέναλτι

Το μοναδικό συμβάν στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ήταν το πέναλτι που κέρδισε η Πορτογαλία. Το έκανε ο Ντρίκουσιτς πάνω στον Ντιόγο Ζότα. Ο Όμπλακ όμως έπιασε εκπληκτικά την εκτέλεση του Κριστιάνο Ρονάλντο (105′) και το 0-0 έμεινε στο πρώτο ημίχρονο.

Απίθανο! Το κλάμα του Κριστιάνο με την Εθνική, 20 χρόνια μετά την… πρώτη φορά! (videos)

Στο δεύτερο ημίχρονο απάντησε στις μεγάλες αποκρούσεις ο Ντιόγο Κόστα. Μετά από γκάφα του Πέπε, ο Σέσκο έφυγε τετ-α-τετ αλλά νικήθηκε από τον Πορτογάλο τερματοφύλακα (115′) στην μεγάλη ευκαιρία της Σλοβενίας να κλέψει την πρόκριση.

Αδιανόητος Ντιόγο Κόστα

Στην διαδικασία των πέναλτι ο καταπληκτικός Ντιόγο Κόστα έπιασε και τα τρία πέναλτι των Σλοβένων. Οι Πορτογάλοι σκόραραν τα δικά τους και προκρίθηκαν στους οκτώ όπου θα παίξουν με την Γαλλία.

Πορτογαλία: Ν. Κόστα – Κανσέλο (117′ Σεμέντο), Ντίας, Πέπε (117′ Ρ. Νέβες), Ν. Μέντες – Παλίνια, Βιτίνια (65′ Βιτίνια), Μ. Φερνάντες – Μ. Σίλβα, Λεάο (76′ Κονσεϊσάο), Κριστιάνο Ρονάλντο

Σλοβενία: Όμπλακ – Κάρνιτσνικ, Ντρίκουσιτς, Μπίγιολ, Μπάλκοβετς – Στογιάνοβιτς (87′ Βέρμπιτς), Τσέριν, Έλσνικ (106′ Ίλιτσιτς), Μλάκαρ (74′ Στάνκοβιτς) – Σπόραρ (74′ Τσέλαρ), Σέσκο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.