Ο Φερντί Καντιογλού, πριν τρία χρόνια έπαιξε σε διεθνές τουρνουά με την Ολλανδία, τώρα ετοιμάζεται να την αντιμετωπίσει!

Ο 24χρονος αριστερός μπακ της Φενέρμπαχτσε και της Εθνικής Τουρκίας, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Άρνεμ, από Τούρκο πατέρα και Ολλανδοκαναδέζα μητέρα. Στην Ολλανδία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και μέχρι τα 19 του, αγωνιζόταν στην Ναϊμέχεν.

Πάρτε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Novasports

Μάλιστα, έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα, μέχρι την Κ21, με την οποία είχε αγωνιστεί πριν τρία χρόνια, στο Euro των Ελπίδων!

Όταν ήρθε η ώρα όμως να επιλέξει Εθνική ομάδα σε επίπεδο Ανδρών, ο Καντιογλού, που από το 2018 είχε μετακομίσει στην Τουρκία για τη Φενέρμπαχτσε, δε δίστασε να διαλέξει τη χώρα καταγωγής του πατέρα του. Έτσι, το 2022 έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Τουρκίας και τώρα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Ολλανδία, με έπαθλο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2024, στις 6 του μήνα στο Βερολίνο!

«Είναι φανταστικό, το πρώτο μου τουρνουά με την Τουρκία και φτάσαμε στα προημιτελικά. Η ομάδα πάλεψε σκληρά, βάλαμε ενέργεια και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι για την πρόκριση. Για μένα θα είναι ένα ιδιαίτερο ματς, απέναντι στην Ολλανδία, έχω πολλούς φίλους εκεί. Οι περισσότεροι φίλοι μου όμως, υποστηρίζουν την Τουρκία, έχω δώσει σε όλους φανέλα της Εθνικής, για να τη φορέσουν όταν έρθουν στο γήπεδο», είπε στην ολλανδική τηλεόραση ο Καντιογλού και συνέχισε:

«Η Ολλανδία σίγουρα πρέπει να μας φοβάται. Κάναμε επικίνδυνες ευκαιρίες και αμυντικά ήμασταν καλά. Παλέψαμε πολύ σκληρά. Έχουμε μαζί μας και τον 12ο παίκτη με τους οπαδούς. Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι στη Γερμανία και μας υποστηρίζουν. Τώρα θέλουμε το μάξιμουμ, είμαστε στον δρόμο για τον τελικό».