O Mπαρτ Φερμπρούχεν ήταν από τους κορυφαίους της Ολλανδίας, στη νίκη επί της Τουρκίας, στα προημιτελικά του Euro 2024.

Ο διεθνής γκολκίπερ, που θα γίνει 22 ετών τον ερχόμενο Αύγουστο, κράτησε το πολύτιμο 2-1, στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας, με μία εκπληκτική, ενστικτώδη επέμβαση σε προσπάθεια του Κιλιτσόι.

Πάρτε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Novasports

Μετά το τέλος του αγώνα, ο νεαρός τερματοφύλακας, απέδωσε τα εύσημα στους συμπαίκτες του, λέγοντας: «Είχαμε έξι τερματοφύλακες σε αυτό το παιχνίδι. Τόσα πολλά παιδιά, έβαλαν τα πόδια τους πάνω στην μπάλα όταν έπρεπε. Αυτό σου δίνει ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια».

Ο Φερμπρούχεν, κατέγραψε τη μόλις 12η συμμετοχή του με τους «οράνιε», στο ματς με τους Τούρκους, έχοντας καθιερωθεί ως βασικός εν μέσω της προκριματικής φάσης του Euro.

Ως παίκτης της Μπράιτον, τη σεζόν 2023-24, στην πρώτη του στην Πρέμιερ Λιγκ, κατέγραψε 21 συμμετοχές, συμμετέχοντας στο rotation των γκολκίπερ του Ντε Τσέρμπι, μαζί με τον Τζέισον Στιλ.

Επόμενη αποστολή του, να βοηθήσει τους «οράνιε» να αποκλείσουν την εκπρόσωπο της χώρας στην οποία βγάζει το ψωμί του, την Αγγλία, δηλαδή, ώστε η Ολλανδία να φτάσει σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, για πρώτη φορά από το Μουντιάλ 2010.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Φερμπρούχεν στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ, στο video του Novasports.gr.