Ο απίστευτος αριθμός Ολλανδών φιλάθλων που θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για τον ημιτελικό του Euro!

Oι «οράνιε», παίζουν την Τετάρτη με την Αγγλία στο Ντόρτμουντ για το εισιτήριο του τελικού και η ομοσπονδία της χώρας, KNVB περιμένει…«πορτοκαλί» εισβολή, καθώς υπολογίζει ότι 75.000 έως 80.000 Ολλανδοί θα ταξιδέψουν στη γερμανική πόλη!

Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά με τους προηγούμενους αγώνες που έπαιξε η Ολλανδία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Περίπου 40.000 οπαδοί πήγαν στο Αμβούργο, τη Λειψία και το Βερολίνο για τους αγώνες των ομίλων με Πολωνία, Γαλλία και Αυστρία, όπως αναφέρει το NOS.

Περισσότεροι από 15.000 οπαδοί βρέθηκαν στο Μόναχο για να επευφημήσουν την ολλανδική ομάδα εναντίον της Ρουμανίας, ενώ χθες υπήρχαν περισσότεροι από 40.000 Ολλανδοί οπαδοί στο Βερολίνο για τον προημιτελικό με την Τουρκία.

Στο Ντόρτμουντ, ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν. Φυσικά, δεν μπορούν όλοι οι οπαδοί να εισέλθουν στο γήπεδο (αν και το Signal Iduna Park έχει χωρητικότητα ογδόντα χιλιάδων ατόμων), καθώς όλα τα εισιτήρια για τον αγώνα έχουν ήδη πουληθεί και περίπου 9.000 Ολλανδοί οπαδοί, έχουν εξασφαλίσει μαγικό χαρτάκι.

Οι φίλαθλοι χωρίς εισιτήριο παρακολουθούν συχνά τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις Fan Zones των πόλεων που φιλοξενούν τη διοργάνωση.

Η KNVB βρίσκεται σε συνεννόηση με τις γερμανικές αρχές σχετικά με τη διοργάνωση ξεχωριστής «πορτοκαλί» Fan Zone στο Ντόρτμουντ, με τη συμμετοχή Ολλανδών καλλιτεχνών, προκειμένου να ψυχαγωγήσουν τον κόσμο που θα βρεθεί εκεί.