Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Γαλλία, Φρανκ Λεμπέφ δήλωσε πως θέλει να δει στον τελικό να αγωνίζονται Ισπανία και Ολλανδία για το καλό του ποδοσφαίρου.

Ο Φρανκ Λεμπέφ ο οποίος κατέκτησε Παγκόσμιο κύπελλο (1998) και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2000) με την Γαλλία δήλωσε πως, για το καλό του ποδοσφαίρου, στον τελικό πρέπει να βρεθούν Ισπανία και Ολλανδία. Φυσικά πρόσθεσε πως μακάρι να τα καταφέρει και η Γαλλία.

“Βαθιά μέσα μου υποστηρίζω την Γαλλία φυσικά αλλά για το καλό του ποδοσφαίρου θέλω ο τελικός να είναι μεταξύ της Ισπανίας και της Ολλανδίας. Η Ισπανία και η Γερμανία μας έδειξαν ότι μπορείς να παίξεις διαφορετικό τρόπο ποδοσφαίρου. Η Ολλανδία άλλαξε το στυλ της μετά την φάση των ομίλων, είναι διαφορετική ομάδα πλέον. Φυσικά δυσκολεύτηκαν με την Τουρκία αλλά έπαιξαν μπάλα. Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις μερικές χώρες να παίζουν επιθετικά”.

Ο σπουδαίος Γάλλος αμυντικός έδωσε και την εκτίμησή του για την Αγγλία: “Η διαφορά μεταξύ συλλόγων και Εθνικής ομάδας είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος καλοί παίκτες να γίνουν καλό σύνολο. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή, να βρει ποιοι μπορούν να παίξουν καλά μαζί και – να με συγχωρείτε – ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν ξέρει πως να το κάνει αυτό. Δεν μπορεί να βρει την σωστή ομάδα, την σωστή χημεία και αυτή είναι η δουλειά του. Το να παίζεις τους πιο ακριβούς παίκτες σου είναι εύκολο. Κι εγώ θα μπορούσα να επιλέξω Σάκα, Φόουντεν, Μπέλιγχαμ, Κέιν. Αλλά μπορείς να πεις και στον Φόουντεν “κοίτα στην θέση θα βάλω τον Μπέλιγχαμ, δεν μπορείς να παίξεις αλλού γιατί δεν ταιριάζεις, οπότε θα βάλω τον Γκόρντον αριστερά, γιατί με τον Μπέλιγχαμ στο γήπεδο θα είμαστε καλύτεροι”. Δεν είναι απλά να επιλέγεις τα πιο δυνατά ονόματα. Ναι, η Αγγλία είναι στον ημιτελικό και αν κατακτήσει το Euro όλοι θα είναι χαρούμενοι γιατί η Αγγλία δεν έχει κερδίσει κάτι από το 1966 αλλά είναι βαρετή ομάδα. Το ίδιο και η Γαλλία”.