Σίγουρος δείχνει ο Πέδρο Σάντσεζ σχετικά με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την "ρόχα".

Η Ισπανία είναι στον τελικό του Euro 2024 μετά την νίκη της με 2-1 απέναντι στην Γαλλία και περιμένει τον νικητή του σημερινού ημιτελικού Αγγλία-Ολλανδία για να δει τον αντίπαλό της.

Ο ενθουσιασμός στις τάξεις των “ρόχα” είναι τεράστιος. Όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο η ομάδα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε. Ένας ενθουσιασμός που φτάνει μέχρι το πολιτικά δρώμενα της χώρας, όπως έδειξε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεζ.

Προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας άδραξε την ευκαιρία για να συγχαρεί δημόσια τους συμπατριώτες του διεθνείς για την πρόκρισή τους στον τελικό, κάνοντας λόγο για ένα σύνολο που αποτελεί το συνώνυμο της λέξης “ομάδα”.

“Έχουμε υψηλές προσδοκίες, να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης την ερχόμενη Κυριακή. Η ρόχα κέρδισε με το σπαθί της τον τίτλο του φαβορί στο Euro και οι παίκτες έδειξαν πως είναι πραγματική ομάδα και ότι σκέφτονται το σύνολο και όχι τους εαυτούς τους.

Τους εύχομαι τα καλύτερα, όλη η χώρα τους στηρίζει. Οι Ισπανοί και οι Ισπανίδες είναι σούπερ υπερήφανοι με την ομάδα που έχουμε και όλοι ανυπομονούμε να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης”.