Οι UEFA All Stars με ανατροπή κέρδισαν τους Έλληνες Legends 2004.

Το ημερολόγιο έγραφε 4 Ιουλίου 2004 όταν στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας, πετύχαμε τον μεγαλύτερο θρίαμβο του ελληνικού αθλητισμού. 20 χρόνια μετά το έπος τη Πορτογαλίας, στο Έσεν, στην πόλη του σπουδαίου Εθνικού προπονητή μας, Ότο Ρεχάγκελ, οι διεθνείς μας αντιμετώπισαν τους UEFA All Stars.

Οι αρχικές 11αδες:

Legends: Νικοπολίδης, Φύσσας, Καψής, Δέλλας, Σεϊταρίδης, Νταμπίζας, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χαριστέας

All Stars: Τζέιμς, Σιλβέστερ, Ματεράτσι, Κάμπελ, Κιν, Μακελελέ, Εσιέν, Ζέεντορφ, Σανιά, Φίγκο, Κλάιφερτ

Τρομερή όρεξη και διάθεση έδειξαν οι διεθνείς μας δημιουργώντας αρκετές φάσεις για γκολ. Το σκορ άνοιξε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στο 15ο λεπτό μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Γιώργου Καραγκούνη (1-0). Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Κώστας Κατσουράνης έβαλε ψαλιδάκι, αλλά ο βοηθός σήκωσε την σημαία και ακυρώθηκε ως off side. Οι κορυφαίες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο για τους All Stars είχαν πρωταγωνιστή τον Αντώνη Νικοπολίδη, που πρώτα απομάκρυνε την κεφαλιά του Μάρκο Ματεράτσι και ύστερα το μακρινό σουτ του Λουίς Φίγκο.

Νταμπίζας, Λάκης, Τσιάρτας οι επόμενες κινήσεις του Ρεχάγκελ που έβγαλε τους Ζαγοράκη, Καψή, Γιαννακόπουλο. Κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχε αποχωρήσει προληπτικά ο Δέλλας με ενοχλήσεις και τη θέση πήρε ο Γιάννης Γκούμας. Αναγκαστική αλλαγή έγινε και ο Παπαδόπουλος που αποχώρησε με τράβηγμα και τη θέση του πήρε ο Καφές. Στα τελευταία 20 λεπτά αγωνίστηκε και ο Κατεργιαννάκης.

Στο δεύτερο μέρος οι All Stars αφού δοκίμασαν τις ικανότητες του Χαλκιά με το σουτ του Φίγκο, κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν με το γκολ του αρχηγού τους μετά από αίστ του Λουίς Γκαρσία (1-1).

Δέκα λεπτά πριν από το τέλος, ο αντίπαλος έβγαλε ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο και με τον παλιό παίκτη και του Παναθηναϊκού, Λουίς Γκαρσία να κάνει τη διαφορά, οι All Stars έκαναν την ανατροπή παίρνοντας προβάδισμα (1-2) και την νίκη στα 80 λεπτά ενός ιστορικού αγώνα.

LEGENDS 2004: Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Στέλιος Βενετίδης, Νίκος Νταμπίζας, Τραϊανός Δέλλας, Τάκης Φύσσας, Γιάννης Γκούμας, Μιχάλης Καψής, Άγγελος Μπασινάς, Θοδωρής Ζαγοράκης, Κώστας Κατσουράνης, Παντελής Καφές, Γιώργος Καραγκούνης, Βασίλης Λάκης, Γιώργος Γεωργιάδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Άγγελος Χαριστέας, Ντέμης Νικολαΐδης, Ζήσης Βρύζας και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

UEFA ALL STARS: Ντέιβιντ Τζέιμς, Γενς Λέμαν, Μπακαρί Σανιά, Ρίο Φέρντιναντ, Γουίλιαμ Γκαλάς, Κλοντ Μακελελέ, Γκαΐθκα Μεντιέτα, Λουίς Φίγκο, Σολ Κάμπελ, Μαρσέλ Ντεσαγί, Πέδρο Παουλέτα, Κλάρενς Ζέεντορφ, Ρόμπι Κιν, Κριστιάν Καρεμπέ, Φερνάντο Γιορέντε, Μίκαελ Σιλβέστρ, Μάρκο Ματεράτσι, Μίκαελ Εσιέν, Λουίς Γκαρσία και Πάτρικ Κλάιφερτ.