Δύσκολη αποστολή θα έχει η Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών στα play off του Euro 2025, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρει απέναντι του το Βέλγιο στον πρώτο γύρο.

Δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη, αποστολή θα έχει η Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών στα play off του Euro 2025, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρει απέναντι του το Βέλγιο στον πρώτο γύρο. Με Τουρκία ή Ουκρανία στον δεύτερο γύρο!

Το πρώτο παιχνίδι με το Βέλγιο θα γίνει στην Ελλάδα στις 25 Οκτωβρίου και η ρεβάνς στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης στις 29 του ίδιου μήνα.

Το Βέλγιο είναι μια από τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις και βρίσκεται στο νούμερο 18 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Ελλάδα είναι στην 60η θέση της FIFA.

Η αντίπαλος μας στον πρώτο γύρο των play off, βρίσκεται στο Group A της UEFA και στην προκριματική φάση του Euro αντιμετώπισε την Ισπανία, τη Δανία και την Τσεχία, συλλέγοντας τέσσερις βαθμούς (νίκη και ισοπαλία στα ματς με την Τσεχία).

Η τερματοφύλακας της Τσέλσι, Νίκι Έβραντ, η επιθετικός της Χόφενχαϊμ, Γιλ Γιάνσενς και η φορ της Άντερλεχτ, Τιν Ντε Κάινι ξεχωρίζουν από το ρόστερ του έμπειρου Βελγίου, το οποίο “μετράει” δύο παρουσίες σε τελική φάση Euro (2017, 2022).

Εφόσον η “Γαλανόλευκη” καταφέρει να προκριθεί στον δεύτερο γύρο των play off, τότε θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα από το ζευγάρι Τουρκία – Ουκρανία. Η κλήρωση είναι καλή, καθώς και οι δύο ομάδες βρίσκονται στα “μέτρα” της Εθνικής Γυναικών και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τις κέρδισε σε πρόσφατα παιχνίδια.

O ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξανδρος Κατηκαρίδης, δήλωσε για την κλήρωση:

“Κατ΄αρχάς να υπενθυμίσω άλλη μια φορά, με αποδέκτες κυρίως τις παίκτριές μας, αυτό που άκουσαν από εμένα όταν με ρώτησαν σχετικά με την επερχόμενη κλήρωση: “αντιμετωπίζουμε με θάρρος, προετοιμασμένες νοητικά, σωματικά, ψυχικά, τακτικά, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ομάδα σταθεί απέναντί μας στο γήπεδο. Αντιμετωπίζουμε προετοιμασμένοι πάντα, οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει”!

Αυτή είναι η δική μου στάση ζωής και αυτή θα πρέπει να είναι η νοοτροπία μας. Το Βέλγιο ανήκει στη δεύτερη κατηγορία δυναμικότητας των πιθανών αντιπάλων μας. Θα κάνουμε όπως πάντα, με πειθαρχία, οργάνωση και προσήλωση την προετοιμασία μας, από σήμερα κιόλας. Και για άλλη μια φορά η Εθνική μας θα εμφανιστεί έτοιμη να διεκδικήσει αυτό που διεκδικεί πάντα, την επικράτηση”.

Οι αγώνες για τον δεύτερο γύρο των play off θα διεξαχθούν μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου, ενώ το πρώτο ματς θα είναι εκτός έδρας και η ρεβάνς στην Ελλάδα.