Γαλλία και Πορτογαλία «μονομαχούν» στις 22:00 στο «Σταντ Ντε Φρανς» στον τελικό του Euro 2016. Στόχος αμφότερων είναι η κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, απ' την οποία αποχωρεί και επίσημα μετά από 8 χρόνια η Ισπανία, αλλά φυσικά χωράει... μόνο μία.

Γαλλία και Πορτογαλία «μονομαχούν» στις 22:00 στο «Σταντ Ντε Φρανς» στον τελικό του Euro 2016. Στόχος αμφότερων είναι η κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, απ’ την οποία αποχωρεί και επίσημα μετά από 8 χρόνια η Ισπανία, αλλά φυσικά χωράει… μόνο μία.

Φαβορί του τελικού είναι η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν. Και διότι έχει παίξει ως τώρα πιο δημιουργικό ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως επειδή από τους τρεις μεγάλους τίτλους που έχει στην ιστορία της, τους δύο τους έχει κατακτήσει στο «σπίτι» της. Το 1984 οι «μπλε» στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης εντός έδρας και το 1998 παγκόσμιοι πρωταθλητές επίσης στο Παρίσι.

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, από την άλλη, αναμένεται να παραταχθεί και στο τελευταίο της ματς στο τουρνουά με σκοπό να μη χάσει και να διεκδικήσει τον πρώτο της μεγάλο τίτλο μέχρι τέλους. Οι Ίβηρες θέλουν επιτέλους να πανηγυρίσουν και σε καμία περίπτωση να μην ξαναζήσουν την απογοήτευση του 2004, όταν έχασαν το τρόπαιο στη χώρα τους από την Ελλάδα του Ότο Ρεχάγκελ.

Οι «μπλε» υπερτερούν στην προϊστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων, καθώς μετρούν 18 νίκες και 5 ήττες, με ένα μόνο ματς να έχει λήξει ισόπαλο. Μάλιστα, από την τελευταία φορά που οι Πορτογάλοι νίκησαν τη Γαλλία ήταν το 1975 σε φιλική αναμέτρηση στο Παρίσι.