Την στιγμή της μεγαλύτερης χαράς στην καριέρα του, ο Φερνάντο Σάντος δεν ξέχασε την Ελλάδα!

Την στιγμή της μεγαλύτερης χαράς στην καριέρα του, ο Φερνάντο Σάντος δεν ξέχασε την Ελλάδα!

Ο ομοσπονδιακός της Πορτογαλίας είναι για πάντα συνδεδεμένος με την χώρα μας, έχοντας καθίσει στον πάγκο τριών συλλόγων και φυσικά και της Εθνικής ομάδας.

Στην συνέντευξη Τύπου μετά την νίκη στον ημιτελικό του Euro 2016 απέναντι στην Ουαλία, ο Σάντος ρωτήθηκε για το που ήταν πριν από 12 χρόνια, όταν η Πορτογαλία αντιμετώπιζε την Ελλάδα στον τελικό του Euro 2004 και απάντησε:

«Πριν από 12 χρόνια σχολίαζα το παιχνίδι για έναν ραδιοφωνικό σταθμό, γιατί νομίζω ότι από τους 22 που έπαιξαν, οι 16 ήταν παίκτες μου σε συλλόγους της Πορτογαλίας και της Ελλάδας. Μόνο έξι ή επτά δεν ήταν παίκτες μου. Μου ζήτησαν να σχολιάσω το ματς και φυσικά δέχτηκα».

Ο Σάντος στη συνέχεια ευχαρίστησε τους Έλληνες για την υποστήριξή τους:

«Είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα μου, να είμαι την επόμενη Κυριακή στον τελικό με την χώρα μου. Σε επαγγελματικό επίπεδο είχα και άλλες στιγμές, αλλά σε προσωπικό επίπεδο, είναι κάτι διαφορετικό για μένα, την οικογένεια και τους φίλους μου. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που δώσαμε αυτή τη χαρά στους Πορτογάλους, για την οικογένειά μου, για τους Έλληνες φίλους μου, που πολλοί ήρθαν να με υποστηρίξουν».

Όσο για τον τελικό και ποιον προτιμά για αντίπαλο, ο Σάντος πρόσθεσε:

«Στον τελικό δεν πας για να εμφανιστείς, αλλά για να νικήσεις. Δεν σκέφτομαι με ποιον θα παίξουμε, Γερμανία και Γαλλία είναι αμφότερες πολύ δυνατές. Αμέσως μετά τον δεύτερο ημιτελικό θα αναλύσουμε τον αντίπαλο».