Ο Αντόνιο Κόντε ξέσπασε μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας από τη Γερμανία στη διαδικασία των πέναλτι και τόνισε πως όλοι ήταν απέναντί του, κατά το διάστημα της θητείας του στον πάγκο της «σκουάντρα ατσούρα».

Ο Αντόνιο Κόντε ξέσπασε μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας από τη Γερμανία στη διαδικασία των πέναλτι και τόνισε πως όλοι ήταν απέναντί του, κατά το διάστημα της θητείας του στον πάγκο της «σκουάντρα ατσούρα». Ο πρώην πλέον ομοσπονδιακός τεχνικός της γειτονικής χώρας, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέσλι άφησε αιχμές προς πάσα κατεύθυνση, για την κριτική που δέχτηκε το προηγούμενο διάστημα, καθώς επίσης και για τη στάση των ιταλικών ομάδων, σχετικά με τους παίκτες της εθνικής.

Αρχικά, ο Κόντε τόνισε: «Πριν από καιρό πήρα την επιλογή να φύγω. Δεν αρνούμαι ότι υπήρξε στιγμή που ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσω αλλά αντιμετώπισα συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία δεν μπορώ να αμελήσω. Με απόλυτη ειλικρίνεια δεν είδα κανέναν με την πλευρά μου, ούτε και δημοσιογράφους. Ήμουν αντιμέτωπος πάντα με έναν πόλεμο και απέναντι μου ήταν όλοι. Εγώ πάντα δούλευα για την ομάδα. Δεν ένιωσα ποτέ ότι με στηρίζει κανείς».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Πήρα την απόφαση και είμαι απογοητευμένος. Ελπίζω να μπορέσουμε να χτίσουμε κάτι καλό πάνω σε αυτή την ομάδα γιατί υπάρχει μέλλον για αυτή την εθνική».