Απογοητευμένος από την συμπεριφορά του Ίκερ Κασίγιας προς το τεχνικό τιμ της Ισπανίας κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Γαλλία δήλωσε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Απογοητευμένος από την συμπεριφορά του Ίκερ Κασίγιας προς το τεχνικό τιμ της Ισπανίας κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Γαλλία δήλωσε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Οι «φούριας ρόχας» επέστρεψαν στην πατρίδα τους μετά τον αποκλεισμό στους «16» από την Ιταλία, με τον Ντελ Μπόσκε να ανακοινώνει την αποχώρησή του από το πόστο του ομοσπονδιακού.

Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας, ο Ντελ Μπόσκε αποχαιρέτισε με προσωπικό μήνυμα όλους τους παίκτες της Εθνικής εκτός από τον Κασίγιας. Ο λόγος; Ο έμπειρος γκολκίπερ είχε άσχημη συμπεριφορά απέναντι στο τεχνικό τιμ, από τη στιγμή που κατάλαβε ότι δεν θα ήταν βασικός στη διοργάνωση.

«Ήταν καλά με τους συμπαίκτες του, αλλά η συμπεριφορά του δεν ήταν καλή με τους συνεργάτες μου. Ο θυμός του για την απώλεια της θέσης του βασικού κατευθύνθηκε προς το μέρος μας και  γι’ αυτό ήταν ο μόνος παίκτης στον οποίον δεν έγραψα μήνυμα. Σίγουρα ήταν θυμωμένος, αλλά η απόφασή μας για τον Ντε Χέα ήταν συνολική. Αξιολογήσαμε όμως τους άλλους τερματοφύλακες και αποφασίσαμε να τον καλέσουμε στην αποστολή. Πρέπει να νιώθει υπερήφανος για τις 167 συμμετοχές του στην Εθνική και τρία – τέσσερα παιχνίδια ακόμα δεν θα άλλαζαν το βιογραφικό του», εξομολογήθηκε ο Ντελ Μπόσκε, προσθέτοντας πάντως ότι με τον καιρό θα αποκατασταθούν οι σχέσεις του με έναν παίκτη που γνωρίζει από παιδάκι, από τα χρόνια της Ρεάλ Μαδρίτης:

«Τον εκτιμώ πολύ. Έχω αναμνήσεις από αυτόν από τότε που ήταν 9 ετών. Ξέρω τους γονείς του από τα χρόνια της Ciudad Deportiva. Ο θυμός του θα περάσει και η κατάσταση θα ξεκαθαριστεί με μία συζήτηση».