Πολωνία και Πορτογαλία συγκρούονται το βράδυ της Πέμπτης στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας (22:00), στον πρώτο προημιτελικό του Euro 2016.

Πολωνία και Πορτογαλία συγκρούονται το βράδυ της Πέμπτης στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας (22:00), στον πρώτο προημιτελικό του Euro 2016.

Οι δύο ομάδες προκρίθηκαν με οριακό τρόπο στους «8», με τους Πολωνούς να αποκλείουν στα πέναλτι την Ελβετία και την Πορτογαλία του Σάντος να πετάει έξω την Κροατία στο τέλος της παράτασης με γκολ του Κουαρέσμα.

Οι αντίπαλοι της Μασσαλίας, έχουν στις τάξεις τους δύο από τους μεγαλύτερους σκόρερ της Ευρώπης, που ωστόσο δεν έχουν πάρει ακόμα «φωτιά» στην Γαλλία. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν έχει καταφέρει καν να σκοράρει ακόμα στα γαλλικά γήπεδα, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο «ξελάσπωσε» μεν την ομάδα του στο τελευταίο ματς της φάσης ομίλων κόντρα στην Ουγγαρία με δύο γκολ, αλλά δεν έχει πιάσει ακόμα την απόδοση που θα περίμεναν οι Πορτογάλοι. Ένας από τους δύο απόψε θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση, οπότε αμφότεροι αναμένονται πιο αποφασισμένοι.

Αγωνιστικά, οι Πολωνοί έχουν ξανά στη διάθεσή τους τον Κάπουστκα που εξέτισε τιμωρία μίας αγωνιστικής, ενώ κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να συνεχίσει ο Φαμπιάνσκι αντί του Σέζνι, την ώρα που οι Πορτογάλοι έχουν αμφιβολίες για τους Γκερέιρο και Γκόμες.

Από πλευράς προϊστορίας, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές σε μεγάλες διοργανώσεις, με την Πολωνία να κερδίζει 1-0 την Πορτογαλία στο Μουντιάλ 1986 και τους Ίβηρες να επικρατούν 4-0 στην διοργάνωση του 2002. Τελευταία τους συνάντηση, το 0-0 της Βαρσοβίας τον Φεβρουάριο του 2012.

Ο νικητής της αποψινής συνάντησης θα βρει στα ημιτελικά την Ουαλία ή το Βέλγιο.

Πιθανές ενδεκάδες:
ΠΟΛΩΝΙΑ (Ναβάλκα):
Φαμπιάνσκι – Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντρζέιτσικ – Μπλαστσικόφσκι, Κριχόβιακ, Ματσίνσκι, Γκροσίτσκι – Μίλικ, Λεβαντόφσκι.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Σάντος): Πατρίσιο – Σέντρικ, Φόντε, Πέπε, Γκερέιρο – Σίλβα, Γ. Καρβάλιο, Σάντσες, Μάριο – Νάνι, Ρονάλντο.