Με τον Εντεν Αζάρ να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι δίνοντας μια ασίστ και σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ, το Βέλγιο παίζοντας αγγελικό ποδόσφαιρο νίκησε με το εμφατικό 4-0 την Ουγγαρία και έδειξε έτοιμο για μεγάλα πράγματα!

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ 0-4
Πόλη: Τουλούζ
Γήπεδο: “Μουνισιπάλ”
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Με τον Εντεν Αζάρ να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι δίνοντας μια ασίστ και σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ, το Βέλγιο παίζοντας αγγελικό ποδόσφαιρο νίκησε με το εμφατικό 4-0 την Ουγγαρία και έδειξε έτοιμο για μεγάλα πράγματα!

Αν δεν ήταν ο Κίραλι το σκορ θα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις σε ένα παιχνίδι που αν μη τι άλλο μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους από το θέαμα. Οι δυο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για να σημειώσουν και άλλα γκολ και κυρίως οι Βέλγοι, οι οποίοι από το μόνο πράγμα που δείχνουν να κινδυνεύουν στο δρόμο προς τον τελικό είναι από το… σύνδρομο της Ολλανδίας. Αυτά τα παλικάρια δεν πρέπει να τσακωθούν στη μέση του τουρνουά (αρκετές φορές οι Ντε Μπρούινε και Αζάρ έβαλαν τις φωνές στον Λουκάκου). Αν δεν το κάνουν τότε έχουν κάθε λόγο να θεωρούνται μέσα στα 2-3 φαβορί για τον τίτλο.

Αδίκως; Κάθε άλλο. Οταν οι τρεις αλλαγές αξίζουν κοντά στα 100.000.000 ευρώ (Καράσκο, Φελαϊνί, Μπατσουαγί), ε τότε από που να ξεκινήσεις και που να σταματήσεις. Από τον Ντε Μπρούινε; Από τον Αζάρ; Από τον Λουκακού; Από τους Βίτσελ και Ναϊνγκολάν που οργώνουν τον αγωνιστικό χώρο; Το Βέλγιο είναι γεμάτος αστέρια, το μόνο που απομένει να δούμε αν μπορούν να λάμψουν μέχρι και τον τελικό. 

Πάμε στο παιχνίδι μας… Το πρώτο μέρος ανήκει ολοκληρωτικά στους Βέλγους. Κάθε φορά που έπιαναν την μπάλα στα πόδια τους… μύριζε γκολ και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, το σκορ θα είχε ξεφύγει. Τελικά έμεινε στο… φτωχό 1-0 χάρις και στις εξαιρετικές επεμβάσεις του αγέραστου Κίραλι. Ο Λουκάκου προσπάθησε να απειλήσει μόλις στο 6′. Σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε κόρνερ αφού χτύπησε σε σώμα αμυντικού. Στο 10′, όμως, το μαγικό πόδι του Ντε Μπρούινε σημάδεψε (εκτέλεση φάουλ) το κεφάλι του Αλντερβάιρελντ και ο τελευταίος δεν αστόχησε σημειώνοντας το 1-0 για τους “κόκκινους διάβολους”.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κίραλι έκανε την πρώτη του μεγάλη επέμβαση λέγοντας “όχι” στον Ντε Μπρούινε, ενώ ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι “σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι” στο 34′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 38′ και πάλι ο ίδιος πρωταγωνιστής και πάλι ο Κίραλι του αρνήθηκε το γκολ, ενώ ο πορτιέρο της Ουγγαρίας έπραξε το ίδιο στο τετ α τετ που είχε με τον Μέρτενς.

Οι συμπαίκτες του που μετά το 25′ άρχισαν να κερδίζουν έδαφος, απείλησαν σε δυο περιπτώσεις με τους Τζούτζακ και Λόβρενσικς να πιάνουν δυνατά σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από την εστία του Κουρτουά.

Οι Βέλγοι ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με ένα εξαιρετικό σουτ του Αζάρ και τον Κίραλι να επεμβαίνει και πάλι εξαιρετικά. Οι Ούγγροι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με τον Σζαλάι και τον Πίντερ, αλλά οι Βέλγοι ήταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς. Εδωσαν χώρο και το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Το 2-0 σημειώθηκε στο 78′ με τον Μπατσουαγί που είχε μπει πριν μερικά δευτερόλεπτα στο παιχνίδι να σκοράρει εκμεταλλευόμενος την υπέροχη ασίστ του Αζάρ. Δυο λεπτά αργότερα, ο άσος της Τσέλσι πήρε την μπάλα από τα αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του με παράλληλη κούρσα και με σουτ πέτυχε το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 91′ με τον Ναϊνγκολάν να βγάζει ασίστ στον Καράσκο (και αυτός είχε μπει αλλαγή) και τον τελευταίο να σκοράρει.

Κίτρινες: 34′ Κάνταρ, 47′ Λανγκ, 61′ Ελεκ – 68′ Βερμάλεν (χάνει το επόμενο παιχνίδι)


ΟΥΓΓΑΡΙΑ
(Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Γκούζμικς, Γιουχάζ (79′ Μπόντε), Κάνταρ, Νάγκι, Γκέρα (46′ Ελεκ), Πίντερ (75′ Νίκολιτς), Τζούτζακ, Λόβρενσικς, Σζαλάι


ΒΕΛΓΙΟ
(Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μενιέρ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς (70′ Καράσκο), Ντε Μπρούινε, Αζάρ (81′ Φελαϊνί), Λουκάκου (76′ Μπατσουαγί)