Ο Φερνάντο Σάντος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη-πρόκριση της Πορτογαλίας, υπερασπιζόμενος τον «ψυχρό» τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη-πρόκριση της Πορτογαλίας, υπερασπιζόμενος τον «ψυχρό» τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιβήρων υποστήριξε ότι τα μεγάλα τουρνουά δεν τα κερδίζει απαραίτητα αυτός που παίζει και καλό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά το 1-0 επί της Πολωνίας στο φινάλε της παράτασης:

Ήταν ένα ματς με πολύ τακτική. Η Πορτογαλία προσπάθησε να πάρει τα ηνία, αλλά η Κροατία δε μας το επέτρεψε. Μετά ξανά, η Κροατία προσπάθησε να πάρει τα ηνία και δεν τους αφήσαμε ούτε εμείς να νικήσουν. Ήμασταν αντιμέτωποι με μια καταπληκτική ομάδα και αυτό είναι πάντα σκληρό και δυνατό. 

Ήμασταν έτοιμοι για αυτούς και είχαμ προετοιμαστεί για να αντισταθούμε στα δυνατά τους σημεία και να επωφεληθούμε από τις αδυναμίες τους. Δεν τους επιτρέψαμε να αντεπιτεθούν, αλλά ανεβαίνοντας επιθετικά είχαμε περιθώρα βελτίωσης. Σε κάποιες φάσεις θα μπορούσαμε να είχαμε πασάρει την μπάλα πιο γρήγορα, αλλά η Κροατία το επηρέασε αυτό. 

Μερικές φορές πρέπει να είσαι ρεαλιστής. Θα ήταν ωραίο να παίξουμε καλά, αλλά αυτός δεν είναι πάντα ο τρόπος που κερδίζεις τα τουρνουά. Και οι δύο ομάδες πορεύθηκαν με αυτό το σκεπτικό, ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τον τελικό και η τύχη ήταν με το μέρος μας, το αξίζαμε.