Δυσαρέσκεια επικρατεί στο στρατόπεδο της ομοσπονδίας της Αγγλίας για τις επιλογές του Ρόι Χότζον στο παιχνίδι με την Σλοβακία, όπως αναφέρει ο Guardian.

Δυσαρέσκεια επικρατεί στο στρατόπεδο της ομοσπονδίας της Αγγλίας για τις επιλογές του Ρόι Χότζον στο παιχνίδι με την Σλοβακία, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ο ομοσπονδιακός της Αγγλίας προέβη σε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα του κόντρα στους Σλοβάκους σε σχέση με τη νίκη επί της Ουαλίας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η FA θεωρεί ότι αυτό συνετέλεσε στη λευκή ισοπαλία που άφησε τα «λιοντάρια» δεύτερα στον όμιλο.

Έτσι, οι Άγγλοι δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στους «16» του Euro 2016 μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες, με την νικήτρια του ομίλου Ουαλία να έχει θεωρητικά εύκολότερο αντίπαλο. Την ίδια ώρα, οι Άγγλοι μπορεί να τεθούν αντίπαλοι στους «16» με την Πορτογαλία (αν τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της), ενώ αν περάσουν από εκεί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αντιμετωπίσουν την γηπεδούχο Γαλλία στα προημιτελικά.

Επίσης, το γεγονός ότι τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλο προκαλεί και οργανωτικά προβλήματα. Αν κέρδιζαν το γκρουπ θα έπαιζαν στους «16» στο Παρίσι και έτσι δεν θα χρειαζόταν να εγκαταλείψουν την βάση τους στο Σαντιγί, 40 χλμ. από την πρωτεύουσα. Τώρα είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν στη Νίκαια για το επόμενο ματς, ενώ αν προκριθούν θα παίξουν μεν τον προημιτελικό στο «Σταντ Ντε Φρανς» του Παρισιού, όμως ο πιθανός ημιτελικός τους θα διεξαχθεί στην Μασσαλία, η οποία έγινε πεδίο μάχης από Άγγλους και Ρώσους στην φάση των ομίλων.

Επίσης, δυσαρεστημένος φέρεται και ο Γουέιν Ρούνι από το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε στο τελευταίο ματς, αλλά μπήκε μόνο ως αλλαγή.

Ο Χότζον από την πλευρά του, απαντά ότι το φρεσκάρισμα της ομάδας ήταν επιβεβλημένο, ειδικά στα άκρα της άμυνας, όπου οι Γουόκερ και Ρόουζ είχαν τρέξει πολύ στα πρώτα δύο παιχνίδια. Παράλληλα, τονίζει ότι ακόμα και αν δεν έκανε αλλαγές, αυτό δεν θα αποτελούσε απαραίτητα εγγύηση νίκης επί των Σλοβάκων, ενώ προσθέτει ότι η ομάδα του δεν φοβάται την Πορτογαλία, την οποία είχε νικήσει σε πρόσφατο φιλικό προετοιμασίας στο «Γουέμπλεϊ».

Παράλληλα όμως και ο ίδιος ο Άγγλος ομοσπονδιακός εμφανίζεται δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της FA Γκρεγκ Ντάικ, εν μέσω τουρνουά επέλεξε να δώσει συνέντευξη, όπου υπαινίχθη ότι η Αγγλία πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά για να υπάρχουν πιθανότητες ανανέωσης του συμβολαίου του προπονητή. Μάλιστα, όπως τονίζει ο Guardian, οι δηλώσεις του Ντάικ έχουν προκαλέσει διχασμό και στις τάξεις της ομοσπονδίας, καθώς ο πρόεδρος έδωσε συνέντευξη για το μέλλον του Χότζον παρά τις ενστάσεις που υπήρχαν από την διεύθυνση επικοινωνίας της FA…

Βέβαια, ένα καλό αποτέλεσμα στους «16» είναι ικανό να αλλάξει τις εντυπώσεις, αλλά οι Άγγλοι δεν φαίνεται να πηγαίνουν στο πρώτο νοκ – άουτ ματς εν μέσω κλίματος ομοψυχίας, με έναν προπονητή που μετρά μόνο τρεις νίκες σε 10 ματς τελικών φάσεων Euro και Μουντιάλ, έχοντας πετύχει πάνω από ένα γκολ μόνο δύο φορές.