Ο Φερνάντο Σάντος υπερασπίστηκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο μετά το χαμένο πέναλτι απέναντι στην Αυστρία, ενώ χαρακτήρισε «τελικό» το ματς με την Ουγγαρία.

Ο Φερνάντο Σάντος υπερασπίστηκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο μετά το χαμένο πέναλτι απέναντι στην Αυστρία, ενώ χαρακτήρισε «τελικό» το ματς με την Ουγγαρία.

Η Πορτογαλία έμεινε στο 0-0 με τους Αυστριακούς στο Παρίσι και έχει δύο βαθμούς μετά από ισάριθμα ματς στο Euro 2016, με τον σούπερ σταρ της ομάδας να είναι ο μοιραίος χάνοντας πέναλτι.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς πάντως, ο Σάντος στάθηκε στο πλευρό του παίκτη του, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιανδήποτε ερώτηση για τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Αφήστε τον Ρονάλντο να παίξει, δεν τον βοηθάει να μιλάμε συνέχεια γι’ αυτόν. Ο Ρονάλντο αποτυγχάνει, ο Ρονάλντο κάνει το ένα, ο Ρονάλντο κάνει το άλλο, αφήστε τον. Δεν βοηθάει να επιμένετε πάντα στον Ρονάλντο», είπε αρχικά, ενώ όταν ένας δημοσιογράφος που δεν προερχόταν από την Πορτογαλία τον ρώτησε ξανά για τον αρχηγό της ομάδας, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός απάντησε ορθά – κοφτά: «Δεν μιλάω για τον Κριστιάνο Ρονάλντο».

Όσον αφορά το ματς με την Αυστρία ο Σάντος τόνισε:

«Η ομάδα βελτιώθηκε όσον αφορά την ποιότητα του παιχνιδιού. Ελέγξαμε το παιχνίδι και πιέσαμε τον αντίπαλο κάνοντας πολλές ευκαιρίες, όμως η μπάλα δεν μπήκε μέσα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Τέλος, ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε τελικό το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Ουγγαρία, ζητώντας μόνο τη νίκη: «Το επόμενο παιχνίδι είναι τελικός. Ο δικός μας τελικός έρχεται πιο νωρίς. Πρέπει να κερδίσουμε αλλά δεν χρειάζεται άγχος, δεν θα μας βοηθήσει. Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά παίζουμε έναν τελικό και πρέπει να κερδίσουμε. Πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο όλα τα θετικά μας στοιχεία και να βάλουμε γκολ. Το ποδόσφαιρο έχει και ατυχίες, αλλά εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε για έναν τελικό».