Με τον Λουκακού να σημειώνει δυο τέρματα και τον Βίτσελ ένα ακόμα, το Βέλγιο νίκησε 3-0 την ανύπαρκτη Ιρλανδία, μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΒΕΛΓΙΟ – ΙΡΛΑΝΔΙΑ 3-0
Πόλη: “Μπορντό”
Γήπεδο: “Σταντ ντε Μπορντό”
Διαιτητής: Κουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Με τον Λουκακού να σημειώνει δυο τέρματα και τον Βίτσελ ένα ακόμα, το Βέλγιο νίκησε 3-0 την ανύπαρκτη Ιρλανδία, μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στο πρώτο μέρος οι Βέλγοι πήραν από την αρχή την μπάλα στα πόδια τους, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Βίτσελ από τον άξονα και ο ελεύθερος Ντε Μπρούινε έκαναν τα πάντα ώστε η μπάλα να φθάσει μέσα στην περιοχή, αλλά εκεί σταματούσαν όλα. Ο Λουκάκου δεν πήρε… ασίστ. Εβγαινε έξω για να κάνει κίνηση, ενώ οι σέντρες των Αζάρ και Καράσκο, μόνο ακριβείας δεν ήταν. Μονίμως περνούσαν πάνω από το κεφάλι του ή αρκετά δίπλα. 

Ο Βίλμοτς έκανε καλή δουλειά τακτικά, με τους παίκτες του να αλλάζουν συνέχεια θέση, ενώ και ο Μενιέ που κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, είχε πάρα πολλές προωθήσεις. Κι όμως, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν στάθηκε αρκετό για να πληγωθεί η καλοστημένη ιρλανδική άμυνα. Εχοντας πάντα κατά νου, βέβαια, ότι η λέξεη αποτελεσματικότητα δεν είναι ίδιον της βέλγικης… φυλής το τελικό 0-0 του 45λέπτου δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση. 

Η σημαντικότερη ευκαιρία σημειώθηκε στο 42′ με τον εξαιρετικό Ντε Μπρούινε να βγάζει άλλη μια σέντρα ακριβείας (μόνο αυτός το κατάφερνε), τον Αλντερβέιρελντ να πιάνει την κεφαλιά, αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, πετάχτηκε ο Χούλαχαν διώχνοντας με το κεφάλι πάνω στη γραμμή. Επιθετικά οι Ιρλανδοί ήταν ανύπαρκτοι. Εδωσαν όλο το γήπεδο στους “κόκκινους διαβόλους” (65% κατοχή είχαν), ενώ όσες φορές βγήκαν στην κόντρα, δεν έκαναν κάτι καλό.

τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα. Στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ. Στο 48′, λοιπόν, ο Ντε Μπρούινε (ποιος άλλος) βγήκε από τα δεξιά πάσαρε στον Λουκάκου και αυτός με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 61′ έγινε το 2-0 με τον Βίτσελ να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μενιέ, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα έγινε και το 3-0 με τον Μενιέ (εξαιρετικό ματς) να κλέβει την μπάλα, να δίνει στον αρχηγό Αζάρ, αυτός να πασάρει στον Λουκακού, αφού πρώτα είχε τρέξει στο μισό γήπεδο και τον τελευταίο να πλασάρει ολομόναχος. Ε, από εκείνο το σημείο και μετά, το παιχνίδι δεν είχε καμία ουσία. Οι Ιρλανδοί δεν μπορούσαν, οι Βέλγοι βαρέθηκαν τη ζωή τους και κάπου εκεί έληξε η σεμνή τελετή που έβαλε για τα καλά την ομάδα του Βίλμοτς στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Κίτρινες: 49′ Βερμάλεν – 42′ Χέντρικ

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβέιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ντεμπέλε (57′ Ναϊνγκολάν), Ντε Μπρούινε, Αζάρ, Καράσκο (64′ Μέρτενς), Λουκακού (82′ Μπεντέκε).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο’Νιλ): Ράντολφ, Κόλεμαν, Κλαρκ, Ο’Σι, Γουόρντ, Χέντρικ, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (62′ ΜακΚλιν), Μπρέιντ, Χούλαχαν (72′ ΜακΓκίντι), Λονγκ (78′ Ρόμπι Κιν)