Γερμανία και Πολωνία έμειναν στο 0-0 και στις δύο πρώτες θέσεις του τρίτου ομίλου με τέσσερις πόντους αλλά καμία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Γερμανία και Πολωνία έμειναν στο 0-0 και στις δύο πρώτες θέσεις του τρίτου ομίλου με τέσσερις πόντους αλλά καμία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι ήταν ίσως από τα χειρότερα του φετινού θεσμού που έχουμε δει μέχρι στιγμής καθώς οι φάσεις ήταν λιγοστές και για τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα να μείνουν στο 0-0. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Γιόακιμ Λεβ επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Νόιερ κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Μπόατενγκ, Χέβεντες, Χέκτορ, Χούμελς στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Κεντίρα – Κρόος, δεξιά ο Μίλερ, αριστερά ο Ντράξλερ, στην κορυφή της επίθεσης ο Γκέτσε και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Οζίλ.

Απ’ την άλλη, ο Άνταμ Ναβάλκα παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-4-2 με τον Φαμπιάνσκι κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Πάζνταν, Γεντρέιτσικ, Γκλικ και Πίστσεκ στην άμυνα, στο κέντρο οι Ματσίνσκι – Κριτσόβιακ, δεξιά ο Μπαστσικόφσκι, αριστερά ο Γκροσίτσκι και επιθετικό δίδυμο οι Μίλικ και Λεβαντόφσκι.

Μηδέν εις το πηλίκο…

Το πρώτο ημίχρονο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση μάλλον γρήγορα θα ξεχαστεί απ’ τους φιλάθλους και των δύο ομάδων καθώς το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου και οι φάσεις ελάχιστες. 

Οι Γερμανοί θέλησαν από την αρχή να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να πάρουν την κατοχή της μπάλας και εν μέρει τα κατάφεραν. Στο τέταρτο μόλις λεπτό απείλησαν για πρώτη φορά με τον Ντράξλερ να σεντράρει από τα αριστερά, τον Γκέτσε να πιάνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. 

Στη συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε. Η Γερμανία είχε μεν την κατοχή αλλά δεν μπορεί να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις στην εστία των Πολωνών αφού οι παίκτες του Ναβάλκα ήταν πολύ έξυπνα παρατεταγμένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν έδωσαν δικαιώματα στους παίκτες του Λεβ. 

Στο 16ο λεπτό σημειώθηκε η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους. Ο Μίλερ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Κρόος έβαλε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.  

Μια απ’ τα ίδια…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις καθώς στα δύο πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από μία εξαιρετική στιγμή. 
Αρχικά, στο 46ο λεπτό, ο Γκροσίτσκι σέντραρε από τα δεξιά, ο Μίλικ προσπάθησε ανενόχλητος να πιάσει την κεφαλιά αλλά η κίνησή του ήταν κάπως «άτσαλη» και η μπάλα πέρασε άουτ. 

Στη συνέχεια της φάσης ο Γκέτσε βρέθηκε μέσα στην περιοχή, επεχείρησε το σουτ από τα δεξιά αλλά ο Φαμπιάνσκι αρχικά και στη συνέχεια ο Πάζνταν απομάκρυναν σε κόρνερ. 

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε με το σκηνικό του πρώτου μέρους να επαναλαμβάνεται. Οι Γερμανοί είχαν την κατοχή αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν σε αντίθεση με τους Πολωνούς, οι οποίοι βρήκαν περισσότερους χώρους κατά διαστήματα αλλά δεν τους εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. 

Στο 69ο λεπτό οι Πολωνοί βρέθηκαν ξανά κοντά στο γκολ αλλά και πάλι ο Μίλικ δεν τα κατάφερε από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από γύρισμα του Γκροσίτσκι. Μάλιστα, στην αμέσως επόμενη φάση ο Οζίλ λίγο έλειψε να σκοράρει με δυνατό σουτ απ’ τα όρια της περιοχής αλλά ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε σε κόρνερ. 

Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν πόντο και να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις του τρίτου ομίλου. 

Οι συνθέσεις:

Γερμανία (Γ. Λεβ): Νόιερ, Χέκτορ, Χέβεντες, Χούμελς, Κεντίρα, Οζίλ, Ντράξλερ (72′ Γκόμεζ), Μίλερ, Μπόατενγκ, Κρόος, Γκέτσε (66′ Σίρλε)

Πολωνία (Α. Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πάζνταν, Γεντρέιτσικ, Μίλικ, Μασίτσκι (76′ Γιόντροβιτς), Λεβαντόφσκι, Κριτσόβιακ, Γκροσίτσκι (87′ Πέτσκο), Γκλικ, Μπλαστσικόφσκι (80′ Κάπουστκα), Πίστσεκ

Δείτε εδώ το match center του αγώνα.