Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, η Γερμανία είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2016.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, η Γερμανία είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2016.

Με τον Γιόακιμ Λεβ στο τιμόνι, οι Γερμανοί έχουν καταφέρει να συνδυάσουν την αποτελεσματικότητα με το θεαματικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα οι επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Στα γήπεδα της Γαλλίας τα «πάντσερ» θα παρουσιαστούν με τον βασικό κορμό τους, ο οποίος θα ενισχύεται από νέο… αίμα. Κόντρα σε Β. Ιρλανδία, Ουκρανία και Πολωνία για τον τρίτο όμιλο οι Γερμανοί, όπως όλα δείχνουν δεν θα έχουν πρόβλημα. Στόχος τους τίποτα λιγότερο από την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης.

Ρόστερ 

Τερματοφύλακες: Νόιερ, Λένο, Τερ Στέγκεν.

Αμυντικοί: Μουστάφι, Χέκτορ, Χέβεντες, Χούμελς, Τσαν, Ρίντιγκερ, Μπόατενγκ.

Μέσοι: Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Εζίλ, Σούρλε, Ντράξλερ, Βάιγκλ, Κρόος, Γκέτσε, Σανέ, Κίμιχ.

Επιθετικοί: Ποντόλσκι, Μίλερ, Γκόμεζ. 

Ηγέτης

Από αστέρες το ρόστερ της Γερμανίας είναι γεμάτο, ωστόσο τον ρόλο του «καθοδηγητή» στα γήπεδα της Γαλλίας  θα αναλάβει ο Τόμας Μίλερ. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου είναι η ψυχή της Εθνικής Γερμανίας και παρότι μόλις 25 χρονών έχει ήδη συμπληρώσει 70 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος. Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης, μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα ή και να καθορίσει το αποτέλεσμα. 

Ο προπονητής

Στο τιμόνι της Γερμανίας βρίσκεται ο Γιόακιμ Λεβ. Ο 56χρονος προπονητής ανέλαβε τα «πάντσερ» το 2006 και σε μία δεκαετία τα έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο, με τη μία επιτυχία να διαδέχεται την άλλη. Σε 131 παιχνίδια έχει απολογισμό 87 νίκες, 22 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, ενώ δεν είναι λίγες οι ατομικές διακρίσεις που έχει κατακτήσει.