Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση η Αγγλία ξεκινάει με στόχο την κορυφή, όμως το αποτέλεσμα κάθε χρόνο είναι και πιο απογοητευτικό, ειδικά στο Euro.

Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση η Αγγλία ξεκινάει με στόχο την κορυφή, όμως το αποτέλεσμα κάθε χρόνο είναι και πιο απογοητευτικό, ειδικά στο Euro. Τα «λιοντάρια» με καλύτερη ανάμνηση το μακρινό 1996 όπου είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, θα συμμετάσχουν σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ευελπιστούν πως αυτή τη φορά θα καταφέρουν κάτι μεγάλο.

Το θετικό για τους Άγγλους είναι ότι θα παραταχθούν στα γήπεδα της Γαλλίας με νέα φουρνιά παικτών, πεινασμένων για διάκριση και με πολύ υψηλό κίνητρο. Φτάνει, ωστόσο, ο ενθουσιασμός ώστε να πετύχουν κάτι μεγάλο στο φετινό Euro; Υπομονή για να δούμε στην πράξη, αρχής γενομένης από τη φάση των ομίλων όπου θα αντιμετωπίσουν Ουαλία, Ρωσία και Σλοβακία. 

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Χαρτ, Φόρστερ, Χίτον.

Αμυντικοί: Γουόκερ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Κλάιν, Στόουνς, Μπέρτραντ.  

Μέσοι: Μίλνερ, Στέρλινγκ, Λαλάνα, Χέντερσον, Ντάιερ, Γουίλσιρ, Μπάρκλεϊ, Άλι.  
 
Επιθετικοί: Κέιν, Ρούνεϊ, Βάρντι, Στάριτζ, Ράσφορντ.

Ηγέτης

Ο αρχηγός θα ηγηθεί σε ακόμη μία διοργάνωση των Άγγλων. Ο Γουέιν Ρούνεϊ παρότι προέρχεται από μία περίεργη σεζόν, όπου ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, είναι ο άνθρωπος που διαθέτει την εμπειρία ώστε να κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα και να δείξει τον δρόμο στους νεότερους. 

Ο προπονητής

Στο τιμόνι της Αγγλίας βρίσκεται ο πολύπειρος Ρόι Χότζον. Ο 68χρονος προπονητής ανέλαβε τα «λιοντάρια» το 2012 και μέχρι σήμερα σε 52 αγώνες μετρά 32 νίκες, 13 ισοπαλίες και 7 ήττες. Στόχος του είναι να επαναφέρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους στον δρόμο που αγνοεί εδώ και χρόνια. Τον επιτυχιών.