Τρεις φορές έφτασε στην... πηγή (στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος), όμως δεν κατάφερε να... πιει νερό (να περάσει από τους ομίλους). Η Ελβετία στην τέταρτη παρουσία της σε Euro θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και έχει όλα τα φόντα.

Τρεις φορές έφτασε στην… πηγή (στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος), όμως δεν κατάφερε να… πιει νερό (να περάσει από τους ομίλους). Η Ελβετία στην τέταρτη παρουσία της σε Euro θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και έχει όλα τα φόντα. 

Με τον έμπειρο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς στον πάγκο της και ένα ρόστερ με πολύ ταλέντο, ποιότητα και ενθουσιασμό οι Ελβετοί μπορούν να ονειρεύονται πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αφού τόσο η Ρουμανία όσο και η Αλβανία στο πρώτο όμιλο που βρίσκονται δεν αποτελούν φόβητρα.  

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Ζόμερ, Χιτς, Μπούρκι.

Αμυντικοί: Λίχσταϊνερ, Μουμπάντζ, Ελβέντι, Μπέργκεν, Λανγκ, Ροντρίγκεθ, Τζουρού, Σερ.

Μέσοι: Φράι, Τσάκα, Μπεχράμι, Ζακαρία, Τζεμαϊλί, Φερνάντες, Ταρασάι, Σακίρι.

Επιθετικοί: Εμπολό, Σεφέροβιτς, Μεχμέντι, Ντερντιγιόκ.

Ηγέτης

Αναμφίβολα Τσάκα και Σακίρι είναι από τους πιο ταλαντούχους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει η Ελβετία, ωστόσο ο ηγέτης της ομάδας είναι ο Στέφαν Λιχστάινερ. Πιο ώριμος από ποτέ, ο 32χρονος πλέον άσος της Γιουβέντους αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε προπονητή και παίκτες και είναι ο πλέον κατάλληλος για να ηγηθεί της προσπάθειας των Ελβετών στο Euro.

Ο προπονητής

Στον πάγκο της Ελβετίας βρίσκεται ο έμπειρος Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Ο Γιουγκοσλάβος με 19 χρόνια προπονητικής στην… πλάτη, κοουτσάρει την Εθνική ομάδα της Ελβετίας από το 2014 και σε 19 παιχνίδια έχει απολογισμό 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες. Διαθέτει τεράστια εμπειρία και στόχος του είναι να οδηγήσει τους Ελβετούς σε μία καλύτερη πορεία σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες παρουσίες της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.