Σε μία μαγική βραδιά για τον Άαρον Ράμσεϊ, εξελίχτηκε η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της βραδιάς στην προκριματική φάση του Euro.

Σε μία μαγική βραδιά για τον Άαρον Ράμσεϊ, εξελίχτηκε η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της βραδιάς στην προκριματική φάση του Euro. Με δύο τέρματα που πέτυχε στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, βοήθησε την ομάδα του να επικρατήσει της Ουγγαρίας και για 2η σερί φορά θα συμμετάσχει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
 

ΟΥΑΛΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ 2-0
Στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της βραδιάς στο Κάρντιφ, Ουαλία και Ουγγαρία ήθελαν μόνο νίκη για να προκριθούν απευθείας στην τελική φάση του Euro, μαζί με την Κροατία. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ράιαν Γκίγκς ήταν ο Άαρον Ράμσεϊ. Ο άσος της Γιουβέντους αιφνιδίασε τους Μαγυάρους, σκοράροντας δις στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων (15΄, 47΄) και έδωσε την πολύτιμη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα του.  

Η Ουαλία συνεχίζει να διατηρείται σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο. Είχε φτάσει στα ημιτελικά στα τελικά του Euro 2016 και είχε αποκλειστεί από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την τελευταία αγωνιστική, μετά την εντός έδρας ήττα από την Ιρλανδία. Τώρα έρχεται άλλη μία διάκριση, με προπονητή μάλιστα έναν από τους ποδοσφαιρικούς θρύλους της χώρας, τον Γκιγκς, που δεν ευτύχησε ως παίκτης να συμμετάσχει με την Εθνική σε μία μεγάλη διοργάνωση, το κατάφερε όμως ως προπονητής της.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ 2-0
Η Σλοβακία ήθελε μόνο νίκη αλλά και ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου για να προκριθεί. Η μία επιθυμία πραγματοποιήθηκε, καθώς με τα γκολ του Μποζένικ στο 19΄και του Χάμσικ στο 86΄επικράτησε 2-0 του αδιάφορου Αζερμπαϊτζάν, αλλά η νίκη της Ουαλίας, άφησε εκτός τελικής φάσης την ομάδα του Πάβελ Χάπαλ. Θα έχει πάντως 2η ευκαιρία μέσω των πλέι οφ από τη συμμετοχή της στο νεοσύστατο Nations League

Βαθμολογία
Κροατία 17 (17-7) 
Ουαλία 14 (10-6) 
Σλοβακία 13 (12-11) 
Ουγγαρία 12 (8-11) 
Αζερμπαϊτζάν 1 (5-17)