Οι παίκτες που ήταν νοκ - άουτ ή εξαιρετικά αμφίβολοι για το Euro 2020 λόγω τραυματισμών, έλαβαν μία απρόσμενη ευκαιρία να αγωνιστούν στη διοργάνωση λόγω του κορωνοϊού.

Για έναν ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν τραυματισμό που τον αφήνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πόσο μάλλον όταν είναι διεθνής και ο τραυματισμός έρχεται σε σεζόν που προηγείται της τελικής φάσης μεγάλης διοργάνωσης με την Εθνική του ομάδα. Εν΄ όψει Euro 2020, υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις παικτών που είχαν τεθεί ήδη νοκ – άουτ για τη διοργάνωση, ή θα έδιναν αγώνα δρόμου για να βρεθούν στα πλάνα των ομοσπονδιακών λόγω πολύμηνης απουσίας.

Η επέλαση του κορωνοϊού όμως, ανέτρεψε τα πάντα στο ποδοσφαιρικό καλαντάρι, διακόπτοντας τα εθνικά πρωταθλήματα και αναγκάζοντας την ΟΥΕΦΑ να μεταθέσει την τελική φάση του Euro για το καλοκαίρι του 2021. Έτσι, οι παρακάτω ποδοσφαιριστές δεν θα πρέπει να ανησυχούν πλέον για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση…

ΤΟΥΡΚΙΑ

Μερίχ Ντεμιράλ

Ο 22χρονος σέντερ μπακ της Γιουβέντους στάθηκε εξαιρετικά άτυχος τον περασμένο Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, στο ματς πρωταθλήματος με τη Ρόμα, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «μπιανκονέρι», αλλά στη συνέχεια αντικαταστάθηκε καθώς υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου. Ο 11 φορές διεθνής με την Τουρκία, τέθηκε έτσι νοκ – άουτ για το Euro 2020, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι έτοιμος να ενισχύσει την Εθνική του ομάδα το καλοκαίρι του 2021.

ΙΤΑΛΙΑ

Νικολό Τζανιόλο
Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός, ήταν μία από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ετών στη Σέριε Α, κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα της Ρόμα. Στις 12 Ιανουαρίου όμως στάθηκε εξαιρετικά άτυχος, καθώς υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, συμπτωματικά στο ίδιο παιχνίδι που τραυματίστηκε ο Ντεμιράλ της Γιουβέντους. Οι πιθανότητές του να αγωνιστεί με τους «ατζούρι» στο αρχικό Euro ήταν ελάχιστες, με τους φίλους των «τζιαλορόσι» να ανησυχούν μάλιστα μήπως επέστρεφε νωρίτερα απ΄ ότι έπρεπε για να προλάβει τη διοργάνωση. Πλέον τέτοιο θέμα δεν τίθεται και ο 5 φορές διεθνής θα είναι 100% έτοιμος για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Nτάβιντε Τζαπακόστα
Μετά το πέρασμά του από την Τσέλσι, ο 27χρονος δεξιός μπακ επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην πατρίδα του ως δανεικός στη Ρόμα, όμως στις 4 Οκτωβρίου τέθηκε νοκ – άουτ με ρήξη χιαστών κατά τη διάρκεια προπόνησης και συνεχίζει την αποθεραπεία του. Η συμμετοχή του 13 φορές διεθνούς στο Euro 2020 είχε σχεδόν αποκλειστεί, αλλά θα έχει πλέον άφθονο χρόνο να επιστρέψει στο 100% εν’ όψει 2021.

BΕΛΓΙΟ

Εντέν Αζάρ
Ο ηγέτης του Βελγίου υπέστη κάταγμα περόνης τον περασμένο Φεβρουάριο σε ματς της Ρεάλ με τη Λεβάντε και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγω για απουσία 2-3 μηνών, κάτι που καθιστούσε αμφίβολη τη συμμετοχή του στο Euro. Ο Αζάρ, πρόσφατα έβγαλε τα ράμματα από την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί και πλέον θα έχει όλο τον χρόνο για να επιστρέψει και να ηγηθεί των «κόκκινων διαβόλων» το καλοκαίρι του 2021.

OΛΛΑΝΔΙΑ

Μέμφις Ντεπάι
Ο επιθετικός της Λιόν απολάμβανε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του με 9 γκολ σε 12 συμμετοχές με την Ολιμπίκ, ενώ σε 12 συμμετοχές με την Ολλανδία υπό τον Ρόναλντ Κούμαν, είχε 8 γκολ και 5 ασίστ. Το όνειρό του όμως να λάμψει στο Euro έδειχνε να λαμβάνει τέλος τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν υπέστη ρήξη χιαστού σε ματς με τη Ρεν. Ο 26χρονος, δούλεψε σκληρά και ήταν σε καλό δρόμο για την επιστροφή, αλλά ακόμα και αν προλάβαινε τη διοργάνωση του 2020, δεν θα ήταν στην ιδανική κατάσταση. Η μετάθεση της διοργάνωσης σίγουρα τον βολεύει από αυτή την άποψη, με τον ίδιο πάντως να αντιδρά στην είδηση της αναβολής μέχρι το καλοκαίρι του 2021 με «ανάμικτα συναισθήματα».

Ντόνιελ Μάλεν
O 21χρονος επιθετικός της Αϊντχόφεν, εκμεταλλεύτηκε τη μετακόμιση του Λούουκ Ντε Γιονγκ στην Ισπανία το περασμένο καλοκαίρι για να γίνει ο νο.1 επιθετικός της ομάδας του και πρόλαβε να σκοράρει 11 φορές σε 14 ματς Eredivisie, αλλά και πετύχει γκολ με την Εθνική στα προκριματικά του Euro με τη Γερμανία. O Koύμαν τον υπολόγιζε ως αντικαταστάτη του Ντεπάι μετά τον τραυματισμό του, όμως και αυτός τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο μερικές μέρες μετά τον παίκτη της Λιόν, δίνοντας μάχη για να επιστρέψει πριν το Euro 2020. Πλέον αυτό δεν θα χρειαστεί, όπως έσπευσε να υπενθυμίσει και ο σύλλογός του μέσω social media.

Στίβεν Μπερχβάιν
O 22χρονος εξτρέμ έκανε μεταγραφή – όνειρο τον χειμώνα από την PSV στην Τότεναμ και ξεκίνησε εντυπωσιακά τη θητεία του στο Λονδίνο. Πριν όμως ο κορωνοϊός σταματήσει την ποδοσφαιρική δράση, o Mπερχβάιν τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο σε ματς με τη Μπέρνλι. «Δεν νομίζω ότι θα ξαναπαίξει φέτος», τόνισε με απελπισία ο προπονητής του Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ σίγουρα και ο Ρόναλντ Κούμαν δεν ικανοποιήθηκε με το γεγονός ότι θα έχανε άλλη μία λύση στην επίθεση. Και έπειτα ήρθε η πανδημία για να δώσει ελπίδες στον Μπερχβάιν για ένα Euro στο 100% των ικανοτήτων του.

ΑΓΓΛΙΑ

Χάρι Κέιν
O αρχηγός και κύριο επιθετικό «όπλο» της Αγγλίας, βύθισε στην απόγνωση τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ την Πρωτοχρονιά, όταν υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον ιγνυακό τένοντα σε ματς της Τότεναμ με τη Σαουθάμπτον. Οι πιθανότητες να προλάβαινε το Euro 2020 ήταν μικρές και ακόμα μικρότερες αυτές του να είναι στην κατάσταση που θα τον ήθελε ο ομοσπονδιακός. Ο παίκτης έχει επιστρέψει σε ελαφριά προπόνηση και θα είναι από τους ευνοημένους της μετάθεσης του Euro για έναν χρόνο.

Μάρκους Ράσφορντ
Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο νο.1 υποψήφιος να αντικαταστήσει τον Κέιν στην επίθεση της Αγγλίας για το…original Euro, όμως και αυτός χτύπησε σοβαρά στη μέση στα τέλη Ιανουαρίου και έδινε αγώνα δρόμου για να επανέλθει στην κατάλληλη κατάσταση. Ο…κορωνοϊός τελικά ήταν αυτός που έλυσε το επιθετικό πρόβλημα του Σάουθγκεϊτ.

ΓΑΛΛΙΑ

Πολ Πογκμπά
O Γάλλος μέσος διένυε μία εφιαλτική σεζόν, καθώς συνεχόμενοι τραυματισμοί στον αστράγαλο δεν τον άφησαν να απαντήσει στους αρκετούς αμφισβητίες του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας αγωνιστεί μόλις σε 7 ματς Πρέμιερ Λιγκ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τους «τρικολόρ», είχε μπροστά του έναν αγώνα δρόμου για να είναι στην κατάσταση που θα τον ήθελε ο Ντιντιέ Ντεσάν εν’ όψει του Euro 2020, που πλέον όμως δεν υφίσταται…

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Λιρόι Σανέ
O εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι ετοιμαζόταν για μία μεγάλη σεζόν και ένα ακόμα καλύτερο Euro, αλλά η ρήξη χιαστών που υπέστη τον Αύγουστο τον άφησε εκτός δράσης για μήνες. Ο παίκτης έχει επιστρέψει πλήρως στις προπονήσεις και ίσως αγωνιστεί ξανά φέτος λόγω της παράτασης της σεζόν, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν στο 100% στο Euro 2020 μετά από τόσο μεγάλη απουσία.

Νίκλας Σούλε
O 24χρονος σέντερ μπακ ήταν από τα βασικά στελέχη της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας, όμως υπέστη και αυτός ρήξη χιαστών μετά από μόλις οκτώ αγωνιστικές στη Μπουντεσλίγκα. Αναμένεται να επιστρέψει στη δράση προς τα τέλη Απριλίου και ενώ το αρχικό πλάνο για το Euro θα του έδινε λίγο χρόνο για να βρεθεί στην κατάλληλη φυσική κατάσταση, η μετάθεση της διοργάνωσης αποτέλεσε ένα απρόσμενο «δώρο» γι’ αυτόν.