Ο σάλος στη Γαλλία όσον αφορά το σκάνδαλο Μπενζεμά - Βαλμπουενά αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμά του, με τη δημοσιοποίηση ολόκληρης της συνομιλίας ανάμεσα στον επιθετικό της Ρεάλ και τον εκβιαστή του άσου της Λιόν.

Ο σάλος στη Γαλλία όσον αφορά το σκάνδαλο Μπενζεμά – Βαλμπουενά αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμά του, με τη δημοσιοποίηση ολόκληρης της συνομιλίας ανάμεσα στον επιθετικό της Ρεάλ και τον εκβιαστή του άσου της Λιόν.

Αποσπάσματα της συνομιλίας είχαν δει το φως της δημοσιότητας χθες, όμως η γαλλική εφημερίδα L’ Equipe έφερε σήμερα στο φως ολόκληρο τον διάλογο ανάμεσα στον Μπενζεμά και τον παιδικό του φίλο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση εκβίασης του Βαλμπουενά με αποκάλυψη video σεξουαλικού περιεχομένου.

Τα γαλλικά ΜΜΕ, αποκωδικοποιώντας τους διαλόγους, φέρονται θορυβημένα από το στυλ της συζήτησης, με τον Μπενζεμά να φέρεται κάθε άλλο παρά ταραγμένος από την περιπέτεια του φίλου και συμπαίκτη του στην Εθνική.

«Μου φαίνεται πως δεν μας παίρνει στα σοβαρά», λέει κάποια στιγμή ο Μπενζεμά, ενώ όσον αφορά τη διάθεση του Βαλμπουενά προσθέτει: «Ήταν κάτασπρος. Με ρώτησε που και πότε είδα το video. Τον είδα να ξεροκαταπίνει δύο – τρεις φορές. Έχεις δει ποτέ άνθρωπο που πανικοβάλλεται;».

Στη συζήτηση αναφέρεται και το όνομα του πρώην στράικερ του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος φαίνεται ότι είχε περάσει παρόμοια περιπέτεια στο παρελθόν.

Μιλώντας με τον Ζενατί για τον διάλογο που είχε με τον Βαλμπουενά, ο Μπενζεμά λέει: «Μου είπε (σ.σ. ο Βαλμπουενά) ότι ο πρώτος που του το είπε ήταν ο Σισέ. Του είπα ότι ναι, ο Σισέ είχε περάσει μία τέτοια δύσκολη στιγμή. Τι έκανε τελικά; ”Πλήρωσε”, μου είπε. Και το video κυκλοφόρησε ή όχι, τον ρώτησα και μου απάντησε ”όχι”. Τότε του είπα ότι μπορώ να του δώσω τον λόγο μου ότι το video δεν θα κυκλοφορήσει. Τώρα κάνε ότι θες. Ήρθα να σε δω γιατί όταν είδα το video, δεν θα μπορούσα να γελάω στα αποδυτήρια μαζί σου και να μην σου πω τι συμβαίνει».

Ο Μπενζεμά, τονίζει επίσης ότι ήταν απλός ο «ενδιάμεσος» ανάμεσα στον Βαλμπουενά και τους κατόχους του video και ότι δεν ήθελε καμία άλλη περαιτέρω ανάμιξη. Άλλα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, προσφέρθηκε να πληρώσει 150.000 ευρώ στους εκβιαστές προκειμένου να ξεμπλέξει τον συμπαίκτη του στους «τρικολόρ».