O πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του "Δικεφάλου" για τον Σεπτέμβριο, όπως αναδείχτηκε από τον κόσμο της ομάδας, κράτησε χαμηλό προφίλ και για την αυριανή αναμέτρηση αλλά και για τον ίδιο

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου για την αυριανή – εντός έδρας – αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Κοπεγχάγη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του UEFA Europa Conference League.

Ο διεθνής πορτιέρε, που μόλις χθες αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του “Δικεφάλου” για τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε την τοποθέτησή του απαντώντας σ’ ερώτηση για το αν ο αυριανός αγώνας λογίζεται ως τελικός: «Για εμάς είναι ένα ματς το οποίο το αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα, δεν το βλέπουμε ως τελικό, το βλέπουμε ως ένα σημαντικό ματς. Κοιτάξαμε να είμαστε καλά πνευματικά και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για αύριο».

Για το παράδοξο της ανάδειξής του ως MVP από τον κόσμο σε συνδασμό με το γεγονός πως η ομάδα έχει δεχτεί δέκα γκολ: «Καλώς ή κακώς το χθες δεν μετράει στο ποδόσφαιρο, μετράει το τώρα. Κοιτάμε να βελτιώσουμε τις όποιες αδυναμίες μας σαν ομάδα. Είναι θέμα συγκέντρωσης. Η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση και πιστεύω ότι από εκεί πρέπει να αρχίσουμε να λειτουργούμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα».

Για την εικόνα του γηπέδου της Τούμπας μετά το άνοιγμα και της Θύρας 4: «Θεωρώ πώς ήταν καλύτερη η Τούμπα από τα προηγούμενα ματς, αλλά θέλουμε περισσότερο κόσμο στην Τούμπα, όταν είναι γεμάτη η Τούμπα μοιάζει να υπάρχει 12ος παίκτης στην ομάδα μας, όταν είναι γεμάτη η Τούμπα δεν θα περάσει καλά ο αντίπαλος».

Για το γεγονός πως περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν φοράει πλέον το περιβραχιόνιο του αρχηγού: «Σίγουρα είναι οι απαιτήσεις περισσότερες. Έχουμε τον Αντρέ, έχουμε τα παιδιά που είναι αρχηγοί και γίνεται πιο εύκολο».

Για το ότι κι αυτός έχει ένα συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι κι αν έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την ανανέωσή του: «Σίγουρα θα πρέπει να γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω, στη μέση της σεζόν έγινε αλλαγή προπονητή, που με βοήθησε πολύ, γιατί είχα μείνει πίσω με τον προηγούμενο προπονητή. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πάμπλο γιατί με στήριξε και υπήρχε καλή επικοινωνία. Μου δόθηκε το ελεύθερο να μπορώ να κάνω αυτά που ξέρω, να αποφορτίζεται η πίεση από τον ποδοσφαιριστή και όπως είδατε αυτή η χημεία και αυτή η εμπιστοσύνη μεταδόθηκε και στον αγωνιστικό χώρο. Φέτος είναι πιο εύκολα τα πράγματα, ήρθε ένας προπονητής που τον γνωρίζω, ξέρω τι ζητάει μέσα στο γήπεδο, όλη την πίεση την απορροφά ο κ.Λουτσέσκου, νιώθω πολύ όμορφα δεν υπάρχει άγχος και έτσι πρέπει να λειτουργεί ένας οργανισμός. Όσον αφορά το συμβόλαιο, νομίζω ότι έχουμε χρόνο ακόμη, είναι νωρίς έχουμε να αποδείξουμε και άλλα πράγματα, είναι μακρύς ο δρόμος κι όλα θα πάνε καλά».