Ο διεθνής Ισλανδός αμυντικός του "Δικεφάλου" σχολίασε τον πρώτο αγώνα με τη Μίντιλαντ στη Δανία ενώ στάθηκε και στην ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα

Ώρα για επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τον ΠΑΟΚ που αύριο κόντρα στη Μίντιλαντ στη Δανία θα δώσει τον πρώτο του αγώνα για τα Play Offs του Europa Conference League.

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής προετοιμασίας επί ελληνικού εδάφους, ο Ίνγκι Ίνγκασον εκπροσωπόντας τους συμπαίκτες του μίλησε για τη συγκεκριμένη αγωνιστική πρόκληση και … όχι μόνον, εκκινώντας από την ανάλυση των Δανών και το πώς θα πρέπει να παρουσιαστεί ο “Δικέφαλος”: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με μια πολύ καλή σεζόν φέτος αλλά και γενικότερα τα τελευταία χρόνια. Τα έχουν πάει πολύ καλά στην Ευρώπη, είναι σε καλή κατάσταση και θα παίξουν για την νίκη. Εμείς είμαστε σε καλή φόρμα με σερί νικών και είμαστε όλοι έτοιμοι γι’ αυτό το πολύ σπουδαίο παιχνίδι. Είναι ωραία παιχνίδια αυτά και είναι από αυτά που όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν. Ξέρουμε την δυσκολία του αγώνα».

Και συνέχισε σχολιάζοντας το γεγονός πως η Μίντιλαντ επιστρέφει από τη χειμερινή διακοπή των αγωνιστικών της υποχρεώσεων: «Σίγουρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους θα είχαν χρόνο να προετοιμαστούν καλά για αυτό το ματς. Εμείς κοιτάζουμε την δική μας ομάδα. Αυτό μπορούμε να το απαντήσουμε μετά το τέλος του αγώνα (σ.σ. το αν θα επηρεαστούν από τη διακοπή). Θεωρώ ότι θα είναι σε καλή κατάσταση, όπως και εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν φοβόμαστε κανέναν».

Αναφορικά με τ’ ότι είναι η δεύτερη ομάδα από τη Δανία που αντιμετωπίζει φέτος ο ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι θα είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια γιατί η Μίντιλαντ παίζει εντελώς διαφορετικά από την Κοπεγχάγη. Αμύνεται και κάνει επίθεση με άλλον τρόπο, έχει άλλο σχηματισμό και πιέζει πολύ. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς».

Για το αν αλλάζει κάτι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ: «Θα πάμε με το ίδιο στυλ για την νίκη και στην Δανία. Όπως στο πρωτάθλημα, έτσι και στην Ευρώπη θα παίξουμε για την νίκη. Για εμάς δεν αλλάζει κάτι αν υπάρχει ή όχι ο κανονισμός. Σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα σε ενδεχόμενο ισοπαλίας, αλλά εμείς θα παίξουμε για την νίκη». 

Κι ολοκλήρωσε αναφερόμενος στο συμβόλαιό του: «Έχω μιλήσει με τον κ. Μπότο, έχω μιλήσει με την ομάδα, όλοι γνωρίζουν ότι θέλω να μείνω. Είμαι απολύτως προσηλωμένος στον αγώνα με την Μίντιλαντ. Θεωρώ ότι θα βρεθεί λύση και θα υλοποιηθεί η επιθυμία μου να παραμείνω στον ΠΑΟΚ».