Αραράτ – Άρης 1-1: Βήμα πρόκρισης κόντρα στους πιο έτοιμους Αρμένιους

Η Αραράτ εμφανίστηκε πιο έτοιμη στην πρώτη ευρωπαϊκή μάχη του Conference League απέναντι στον Άρη στην Αρμενία, με την ελληνική ομάδα να βγάζει θετικά στοιχεία με κορυφαίους τους Νταρίντα και Κουέστα.

Ο Απόστολος Τερζής ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Κουέστα (αρχηγός), η τετράδα της άμυνας αποτελείται από τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο και Ματαρίτα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, στα χαφ οι Ρουπ, Νταρίντα και Ζουλ, στα άκρα της επίθεσης οι Μενέντες (δεξιά) – Πάλμα (αριστερά) και στην κορυφή αιχμή της επίθεσης ο Γκρέι.

Η Αραράτ κατάφερε να πάρει νωρίς το προβάδισμα με με τον Έζα (1-0, 11ο λεπτό). Ο Πάλμα έχασε την μπάλα από τον Ομπιέρο έξω από την περιοχή που τροφοδότησε τον επιθετικό των γηπεδούχων που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα. Ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει και στο 14ο λεπτό ο Γκρέι από πλάγια θέση νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Αρμένιων που απομάκρυνε με τα πόδια.

Το γκολ της ισοφάρισης δεν άργησε να έρθει με τον Νταρίντα να βρίσκει πανέξυπνα τον Πάλμα που ολομόναχος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1, 20ο λεπτό). Μια φάση που ξεκίνησε από τον Εμπακατά και την δεξιά πλευρά. Εύκολο γκολ σε κενή εστία για τον επιθετικό από την Ονδούρα.

Ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του και ανέλαβε πρωτοβουλίες. Ο Ματαρίτα δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση με τον Ερμάκοφ να μαζεύει στο 28ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα, ο κορυφαίος του γηπέδου για την ελληνική ομάδα, Νταρίντα, βρήκε τον Εμπακατά που πήγε να αιφνιδιάσει τον Ερμάκοφ από πλάγια θέση, με τον τερματοφύλακα να διώχνει και τους αμυντικούς της Αραράτ να στέλνουν την μπάλα σε κόρνερ. Ωραία πάσα του Πάλμα στην περιοχή για τον Γκρέι που αστόχησε πάνω στην κίνηση του φιλόδοξο βολέ που επιχείρησε στο 41ο λεπτό.

Στο τέλος του ημιχρόνου ήρθε η σειρά της πιο έτοιμης Αραράτ να πιέσει πλησιάζοντας στο γκολ. Ο Γένε προσπάθησε από μακριά να νικήσει τον Κουέστα με τον Ισπανό να μπλοκάρει. Λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα η Αραράτ με τον Γένε να μην μπορεί φάτσα με το τέρμα να σκοράρει και στην εξέλιξη της φάσης ο Καστανέιρα σημάδεψε το δοκάρι στην «πολιορκία» των γηπεδούχων στα ελληνικά καρέ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την Αραράτ απειλητική και τον Άρη να περνάει δύσκολες στιγμές. Ο Ομπιέρο έπιασε το σουτ εκτός περιοχής όμως βρήκε τον Κουέστα σε ετοιμότητα που έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα στο 51ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα ο Γένε μέσα στην περιοχή δεν κατόρθωσε να να σκοράρει από πλεονεκτική θέση στο τετ α τετ με τον Κουέστα.

Ο Τερζής έδωσε ντεμπούτο στον Μορόν και τον έριξε στον αγωνιστικό χώρο με την συμπλήρωση μιας ώρας στη θέση του Γκρέι. Στην πρώτη του επαφή παραλίγο να σκοράρει κιόλας μετά από την πίεση που έβαλε στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αργότερα πέρασαν στο ματς και οι Πάβισιτς με τον Τζούρασεκ πραγματοποιώντας το ντεμπούτο τους με τους κιτρινόμαυρους. Ο ρυθμός έπεσε στο τελευταίο 20λεπτό και ο Άρης είχε μια καλή στιγμή με το ξαφνικό σουτ του Μορόν που είδε την μπάλα να περνά δίπλα από τα δοκάρια.

Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης την ερχόμενη Πέμπτη (3/8) στις 21.15 και όποια ομάδα περάσει θα αντιμετωπίσει την Δυναμό Κιέβου.

Κίτρινες: Μπουένο, Ζιλς, Μορόν, Αβανεσιάν, Γκριγκοριάν

Διαιτητής: Μπουλάτ Σαρίεφ

Αραράτ (Βαρντάν Μινασιάν): Ερμάκοφ, Αλεμάο, Μπουένο, Σελντ, Γκριγκοριάν, Ομπιέρο, Καστανέιρα, Τέρα (55′ Μουραντιάν), Σερομπιάν (74′ Γκμπομαντού), Έζα (74′ Αβανεσιάν), Γένε

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Ματαρίτα, Ρούπ (67′ Πάβισιτς), Νταρίντα, Ζιλς, Μενέντες (46′ Κάρλσον), Πάλμα (85′ Φεράρι), Γκρέι (60′ Μορόν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.