ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Πρόκριση απέναντι και στα… μαθηματικά! (photo)

Κόντρα και στα... μαθηματικά, η πρόκρισή των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Europa Conference League!

Δύο εκπληκτικές ανατροπές πέτυχαν το βράδυ της Πέμπτης (14/03) οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, παίρνοντας με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League. Εκεί όπου οι Θεσσαλονικείς θα βρουν μπροστά τους την Κλαμπ Μπριζ και οι Πειραιώτες τη Φενέρμπαχτσε. Μία διασταύρωση που ενδεχομένως να φέρει και… ελληνικό «εμφύλιο» στον τελικό της Διοργάνωσης, αφού μόνο εκεί μπορούν να συναντηθούν.

Απίθανο λέτε; Με μία πρώτη σκέψη, το «ναι» έρχεται αυτόματα και το «ποδοσφαιρικά δύσκολο ως ακατόρθωτο» είναι η επόμενη, και ίσως να πρόκειται για την απάντηση που ταιριάζει περισσότερο. Αλλά όπως απέδειξαν οι δυο τους ακόμη και το πιο μικρό σενάριο τους δίνει ελπίδα. Και φάνηκε στο ότι πήγαν κόντρα και στις πιθανότητες που είχαν πριν τη σέντρα των αγώνων ρεβάνς τους στη φάση των «16».

Πριν από αυτούς, σύμφωνα με την κορυφαία υπηρεσία στατιστικών μετρήσεων, την OPTA, οι «ασπρόμαυροι» είχαν μόλις 12.7%, ώστε να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 της Κροατίας. Φυσικά, η συνέχεια είναι γνωστή με το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου να επικρατεί 5-1 και να ετοιμάζεται για τα προημιτελικά. Και αν οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ φαντάζουν λίγες, όπως αντιλαμβάνεστε του Ολυμπιακού ήταν ακόμη μικρότερες!

Ύστερα από την εντός έδρας «συντριβή» με 4-1 στο παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης», χρειαζόταν ένα… μικρό θαύμα ώστε να αποκλείσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Και η OPTA του έδινε μόλις 2.5% για να το πραγματοποιήσει. Εν τέλει οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στα… πάντα-όλα, έκαναν το «όνειρο» πραγματικότητα (μέσω της παράτασης), επικρατώντας με 6-1 στη Σερβία (4-1 κ.δ.). Έτσι πήραν και εκείνοι θέση στα προημιτελικά, ευελπιστώντας όπως και οι «ασπρόμαυροι» στο να φτάσουν μέχρι τέλος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δυο τους δε θα βασίσουν την πορεία τους στις… μαθηματικές πιθανότητες!

Τα ποσοστά πρόκρισης μετά τα πρώτα ματς τους στη φάση των «16»:

Τα ποσοστά πρόκρισής τους μέχρι τον τελικό:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.