Πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα προσπαθήσει να κλείσει τα αυτιά των παικτών του Ολυμπιακού στις ηχηρές σειρήνες που έρχονται απ' το "νησί".

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα ιδεατό παιχνίδι κόντρα στην Άστον Βίλα στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το UEFA Europa Conference League, επικρατώντας με το απίθανο 2-4 στο “Βίλα Παρκ”. Οι Πειραιώτες έχουν τον πρώτο λόγο για τη ρεβάνς του Φαλήρου, ωστόσο όλα είναι θεωρία, η πράξη είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Στο αγωνιστικό σκέλος οι Άγγλοι απέτυχαν παταγωδώς απέναντι στον Ολυμπιακό, οπότε έχει έρθει η ώρα να επιστρατεύσουν κάθε μέσο που έχουν για να διεδικήσουν κάθε πιθανότητα πρόκρισης. Ο Ουνάι Έμερι “πέταξε το μπαλακι” στον Ολυμπιακό, θέτοντας τον σε θέση φαβορί. Χαρακτηριστικά είπε: “Δεν είναι θέμα τύχης. Έπαιξαν καλύτερα από εμάς και άξιζαν να κερδίσουν. Στο δεύτερο ημίχρονο τους ισοφαρίσαμε, αλλά και πάλι δεν παίξαμε καλά και κατάφεραν να σκοράρουν. Οι αντίπαλοί μας είναι το φαβορί της σειράς πλέον”.

Θα είναι ευτύχημα για τον Έμερι και τους παίκτες τους, αν ο Ολυμπιακός μπει στο χορτάρι του “Καραϊσκάκη” σαν… φαβορί και σαν να έχει προκριθεί ήδη στον τελικό της “OPAP Arena”. Αυτό ακριβώς θέλουν να πετύχουν οι Άγγλοι, “κοιμίζοντας” τον Ολυμπιακό, πριν απ’ το σημαντικότερο παιχνίδι της 20ετίας! Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ σχετικά με τα πολλαπλά “ναυάγια” των αγγλικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο Γερμανός τεχνικός των “reds” είπε μεταξύ άλλων: “Βλέποντας την Άστον Βίλα να χάνει 4-2 από τον Ολυμπιακό σημαίνει ότι αν αποκλειστεί, καμία αγγλική ομάδα δεν θα είναι σε κανενός είδους ευρωπαϊκό τελικό”. Μάλιστα μαζί του συμφώνησε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όταν ρωτήθηκε για την ήττα της Άστον Βίλα και το βεβαρημένο πρόγραμμα των αγγλικών ομάδων. Θα “τσιμπήσουν” οι Πειραιώτες;

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αφού έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, τους αποχαιρέτησε και ανανέωσε το ραντεβού στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, μετά από δύο ημέρες. Πρόκειται για ένα απαραίτητο διάστημα αποσυμφόρησης και επαναφόρτισης μπαταριών, πριν από ένα χρονικό διάστημα “φωτιά”, που θα φέρει απέναντι στον Ολυμπιακό τις Άστον Βίλα, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό μέσα σε 10 μέρες! Οπότε στο νήμα του τερματισμού ο Μεντιλίμπαρ απαίτησε τουλάχιστον σοβαρότητα και επαγγελματισμό, εκθέτοντας μέσα από σύντομη ομιλία τον “νόμο” του!

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Να είστε προσεκτικοί και να έχετε το μυαλό σας στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα και όχι στον τελικό. Δεν θέλω ν’ ακούσω κουβέντα για τελικό Ξεχάστε τον τελικό, δεν έχουμε προκριθεί. Αν πετύχουμε τον στόχο μας και τα καταφέρουμε, θα έχουμε πολλές μέρες για να πανηγυρίσουμε. Σας ζητώ να έχετε στη σκέψη σας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί όλοι καταλαβαίνουμε πόσο αποφασισμένη θα έρθει στην έδρα μας η Άστον Βίλα. Χαρήκαμε πολύ με την μεγάλη νίκη που πετύχαμε στην Αγγλία αλλά μέχρι εδώ. Η γιορτή τελείωσε και τώρα πρέπει να προετοιμάσουμε το μεγάλο ματς στην έδρα μας. Εκεί θα κριθεί η πρόκριση και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, όπως ήμασταν και σήμερα. Ξαναλέω πως δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος και να θεωρήσουμε πως περάσαμε στον τελικό, γιατί αυτό θα είναι πρόβλημα. Είμαστε αφοσιωμένοι στη ρεβάνς και μόνο εκεί”.

Αυτή ακριβώς θα είναι η προσέγγιση για το μεγάλο ματς της Πέμπτης του Πάσχα (09/02, 22.00, MC LIVE Novasports.gr). Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να εμφανιστούν με μάτι που γυαλίζει για να φτάσουν στην τεράστια πρόκριση! Αυτή τη στιγμή δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα!