Ο Κρίστιαν Μπιράγκι, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, ότι η Φιορεντίνα θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα της στον περσινό τελικό του UEFA Europa Conference League.

Αναλυτικά τι είπε ο Ιταλός αμυντικός:

Για την περσινή ήττα στον τελικό: «Το σκέφτομαι, γιατί μέσα σε νίκες και ήττες, η σχέση με τον κόσμο παραμένει ζωντανή. Ήμασταν στενοχωρημένοι, υπήρχαν θετικά και αρνητικά, αλλά ο κόσμος είναι δίπλα μας και η σχέση παραμένει ζωντανή. Μοιραστήκαμε τα θετικά και τα αρνητικά σε αυτό το ταξίδι. Είμαστε εδώ και φέτος. Όσοι πήγαμε στην Πράγα πέρσι, γυρίσαμε στενοχωρημένοι, ήταν μία αρνητική εμπειρία, αλλά δουλέψαμε σκληρά και για δεύτερη σερί χρονιά είμαστε στον τελικό χωρίς ήττα. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση, μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να ξεχάσουμε κάθε αρνητική εμπειρία και να ζήσουμε μόνο θετικές φέτος».

Για το αν θέλει να εκδικηθεί για την περσινή περίοδο: «Nιώθω την ανάγκη να εκδικηθώ, αλλά αυτό ισχύει για όλους, όσους ήταν πέρσι στον τελικό, παίκτες, προπονητές και όσους δουλεύουν στον σύλλογο. Όλοι θέλουμε εκδίκηση, όλοι θέλουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από πέρσι, κάναμε πολλά λάθη και μας τιμώρησε η Γουέστ Χαμ. Έχουμε πολύ μεγάλη επιθυμία για να διεκδικήσουμε αυτή την εκδίκηση και να γυρίσουμε με το τρόπαιο. Δουλέψαμε σκληρά τρία χρόνια με τον προπονητή, με προσπάθεια, αγάπη και στήριξη από όλη τη Φλωρεντία. Να παίξουμε και γι΄αυτούς που δεν είναι πια μαζί μας, έχουμε πρόσθετο κίνητρο να τα πάμε καλύτερα φέτος. Περιμένουμε το εναρκτήριο λάκτισμα, όταν ξεκινήσει το ματς, το μυαλό σου είναι μόνο εκεί».

Για το τι έχει αλλάξει τρία χρόνια με τον Ιταλιάνο: «Νομίζω ότι η άνοδός μας ήταν εκθετική. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα εξελίσσονται πόλύ γρήγορα παίκτες, προπονητές πάνε κι έρχονται, εμείς για τρία χρόνια δουλεύουμε με τον ίδιο προπονητή, δεν είναι συνηθσισμένο ένας προπονητής να έχει τον χρόνο να χτίσει, είναι πολύ σημαντικό. Συχνά συζητάμε ότι κάναμε λάθη την πρώτη χρονιά, τα επαναλάβαμε τη δεύτερη χρονιά, τα διορθώσαμε την τρίτη. Έχουμε ωριμάσει, δεν υπάρχει τελειότητα, πάντα προσπαθείς να τη φτάσεις. Είναι μία πρόκληση αλλά μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς μαζί, υπάρχει εμφανής εξέλιξη και το βλέπουμε καθημερινά. Έχουμε περάσει τρία καταπληκτικά χρόνια και του χρόνου θα είμαστε στην Ευρώπη, δεν ξέρουμε σε ποια διοργάνωση, δεν ξέρω πόσα παιχνίδια θα παίξουμε, όμως και φέτος έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια, όλοι ήταν έτοιμοι και συνέβαλλαν. Αύριο το βράδυ, το αποτέλεσμα δε θα αλλάξει τη σκέψη μου γι αυτά τα τρία χρόνια, ήμουν εδώ και πριν και ξέρω που ήμασταν και ότι πριν δεν συμμετείχαμε σε τέτοιες συνεντεύξεις Τύπου. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, έχουμε πάρει εξαιρετικά αποτελέματα. Αύριο είναι ίσως η πιο σημαντική αναμέτρηση, θέλουμε να κερδίσουμε, να κλείσουμε την τριετία με ένα τρόπαιο, το κυνηγάμε κάθε μέρα και θα ιδρώσουμε για να τα καταφέρουμε».

Για το τι θα πει ως αρχηγός στους παίκτες και αν είναι το τελευταίπ ματς του Ιταλιάνο: «Όχι, θα μείνει. Έχω ακούσει τις φήμες και τις έχω απαντήσει. Η έμφαση είναι στην αυριανή αναμέτρηση, δε σκέφτομαι την επόμενη χρονιά, έχουμε τελικό μπροστά μας, εκεί είναι το μυαλό μας. Πριν την Κάλιαρι είχαμε άλλον στόχο, να βγούμε στην Ευρώπη για του χρόνου. Έχουν συμβεί τόσα πολλά, περάσαμε τόσες δυσκολίες, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κατά πρώτο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Την Πέμπτη και την Παρασκευή δεν την σκέφτομαι τώρα, θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν να κερδίσουμε. Υπήρξε μεγάλη συνεργασία ομάδας και της πόλης ολόκληρης, μία υπέροχη σχέση με τον προπονητή και πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτή την προσπάθεια, να ακολουθήσουμε ό, τι είπε ο κόουτς. Αν αποφασίσει να φύγει θα απογοητευτούμε. Ο προπονητής μας έχει δώσει τόσα πολλά, αλλά θα μιλήσουμε γι’ αυτά από την Παρασκευή».

Για το αν η φετινή είναι η καλύτερη Φιορεντίνα: «Δεν μπόρεσα να παίξω στην Φιορεντίνα όταν διεκδικούσε πρωτάθλημα, αλλά φέτος έχουμε την πιο πλήρη ομάδα. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά, έχουμε ποιοτικούς παίκτες, ο σύλλογος μας υποστηρίζει με χρήματα και χρόνο, μας έχουν δωσει ότι χρειάζεται, είμαστε η καλύτερη Φιορεντίνα που έχω ζήσει».