Τα οφέλη για τον ΠΑΟΚ από την οριστικοποίηση της παραμονής του 22χρονου διεθνή ακραίου μεσοεπιθετικού στη γερμανική ομάδα

Η ήττα της Φορτούνα Ντίσελντορφ από την Μπόχουμ στα μπαράζ κι η αποτυχία της ανόδου στην Bundesliga κόστισε σημαντικά στη γερμανική ομάδα και τους φίλους της ωστόσο είχε κι ένα… καλό.

Ο λόγος για το κόστος απόκτησης του Χρήστου Τζόλη από τη Νόριτς, στην καλύτερη σεζόν του 22χρονου διεθνή, Θεσσαλονικιού ακραίου μεσοεπιθετικού με 22 γκολ και εννιά ασίστ στην Zweite Liga, καθώς σύμφωνα με τους όρους του μονοετούς δανεισμού του από τη Νόριτς, η γερμανική ομάδα σε περίπτωση προβιβασμού της στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου θα ήταν υποχρεωμένη να τον αγοράσει με ένα διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο.

Τώρα, με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει, η απόκτησή του μπορεί να τέθηκε στη διακριτική ευχέρεια της γερμανικής ομάδας αλλά με το κόστος να υποχωρεί σημαντικά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά οι άνθρωποι της Φορτούνα ήταν υπερευχαριστημένοι από την παρουσία του Τζόλη, προχώρησαν στην απόκτησή του, εξέλιξη που αφορά και τον ΠΑΟΚ.

Κι αυτό επειδή στη συμφωνία πώλησης του ποδοσφαιριστή από τον «Δικέφαλο» στην αγγλική ομάδα υπήρχε και ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 17%. Κάτι που σημαίνει πως μετά την απόκτησή του από τη Φορτούνα Ντίσελντορ, ο ΠΑΟΚ θα καρπωθεί το ποσό των – περίπου – πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ…