ΑΕΚ-Ίντερ Ντ΄Εσκάλδες 4-3: Από τον θρίαμβο στον εφιάλτη! (highlights)

"Μπελάδες" στο κεφάλι της, έβαλε η ΑΕΚ, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της για την εφετινή σεζόν, απέναντι στην Ίντερ Ντ΄Εσκάλδες στο πρώτο ματς για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Προηγήθηκε 4-0 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, μετά το 4-1 έχασε πέναλτι με τον Λιβάι Γκαρσία, δέχτηκε άλλα δύο γκολ και τώρα θα πάει με άγχος την επόμενη εβδομάδα στην έδρα του αντιπάλου της, με στόχο την πρόκριση.

ΠΑΤΗΣΕ… ΓΚΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Όπως αναμενόταν, η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, στοχεύοντας σε ένα γρήγορο γκολ και τελικά πέτυχε… τρία σε κα΄τι περισσότερο από 30 λεπτά.
Αφού προειδοποίησε στο 5ο λεπτό , όταν ο Λιούμπιτσιτς βρήκε χώρο και σούταρε συρτά αναγκάζοντας τον Μουνιόθ σε επέμβαση, η φάση είχε συνέχεια, όμως ο Γκατσίνοβιτς με εξουδετερωμένο τον Μουνιόθ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ προηγήθηκε. Ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την μπάλα από τα αριστερά, κοντρόλαρε με το… κεφάλι και την έστειλε προς τη μικρή περιοχή, συστημένη για τον Λιούμπιτσιτς, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΚΟΣΑ
Πολύ γρήγορα στο 20ο λεπτό η ομάδα του Αλμέιδα έκανε ακόμη πιο εύκολη τη συνέχεια με πρωταγωνιστή και πάλι τον Γκαρσία. Αυτή τη φορά είχε τη συνδρομή του Στρακόσα, με την πανέξυπνη μπαλιά του για τον Λιβάι που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και αφού αρχικά νικήθηκε από τον Μουνιόθ, στη συνέχεια πήρε ξανά την μπάλα και σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια για το 2-0!
Σε αυτό το διάστημα η Κυπελλούχος Ανδόρας απείλησε μία φορά, όταν μετά από το γύρισμα του Λοπέζ, ο Ντε Λα Τόρε βρέθηκε σε καλή θέση λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά δεν έπιασε καλά το πλασέ, με αποτέλεσμα η μπαλα να βγει αρκετά μέτρα έξω από το αριστερό δοκάρι του Στρακόσα.
Στο 31΄, Ελίασον και Ρότα συνεργάστηκαν στη δεξιά πλευρά της επίθεσης της Ένωσης, με τον Έλληνα αμυντικό να κάνει το συρτό γύρισμα, τον Γιόνσον να μην βρίσκει τη μπάλα, πριν ο Γκατσίνοβιτς πλασάρει άψογα στην κίνηση, διαμορφώνοντας το 3-0!
Στις καθυστερήσεις ο Ελίασον αφού αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα, έκανε το γύρισμα για τον Λιούμπιτσιτς, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να σκοράρει από πολύ πλεονεκτική θέση.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ!

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Στο 47ο λεπτό, ο Λόπεθ βγήκε τετ-α-τετ με τον Στρακόσα αλλά ο Αλβανός τερματοφύλακας της ΑΕΚ, βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε σε κόρνερ, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ απάντησε με γκολ, από στημένη φάση, στη χαμένη ευκαιρία του αντιπάλου. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον, ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στο δεξί «Γ» για το 4-0. Από το πουθενά η ΑΕΚ δέχτηκε γκολ στο 65ο λεπτό, όταν μετά από βαθιά μπαλιά, ο Βίντα έβαλε αυτογκόλ με κεφαλιά, περνώντας τη μπάλα πάνω από τον Στρακόσα, που είχε βγει από την εστία του.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ 5-1, ΕΓΙΝΕ ΤΟ 4-2 ΚΑΙ ΤΟ 4-3!!

Μέσα σε τρία λεπτά, άλλαξε εντελώς η εικόνα του ματς. Στο 73ο λεπτό ο Γκαρσία βγήκε τετ-α-τετ με τον Μουνιόθ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Λιούμπιτσιτς και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Ίντερ Εσκάλδες, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο επιθετικός της ΑΕΚ νικήθηκε από τον Μουνιόθ και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα ο Στρακοσα, άνοιξε το κοντρόλ, έχασε την μπάλα, ανατρέποντας στη συνέχεια τον Αντρέου, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε για το 4-2. Στο 83ο λεπτό, η Κυπελλούχος Ανδόρας, μείωσε ακόμη περισσότερο, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μουκουντί απομάκρυνε την μπάλα και ο Βίτι με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις η “Ένωση” είχε δύο ευκαιρίες για πέμπτο γκολ, με τον Κοϊτά, αλλά κυρίως με τον Άμραμπατ που μετά την κάθετη πάσα του Μάνταλου, βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (75′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (64′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (64′ Κοϊτά), Ελίασον (64′ Φερνάντες), Λιούμπιτσιτς, Γκαρσία (75′ Άμραμπατ)

Ίντερ Εσκάλδες: Μουνιόθ, Γκαγιέγκο, Πουέντες (89′ Ερμάν), Φέχερ, Τόρες (63′ Σάντσες), Έλο (46′ Μαρτίνεθ), Αλόνσο, Μπουχάρμα (63′ Αντρέου), Μπερλάνγκα, Ζαν-Λουκ (19′ Ντε Λα Τόρε), Λόπες


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.