ΑΕΚ-Νόα 1-0: Αποτυχία και Ευρώπη τέλος… (highlights)

Η ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι, βρήκε γκολ αργά και το 1-0 επί της Νόα την άφησε εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο εκκινώνντας τη σεζόν με παταγώδη αποτυχία.

Η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ για την ΑΕΚ που κέρδισε δύσκολα 1-0 την αξιόμαχη Νόα, η οποία προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-2 στα πλέι οφ του Conference League.

Έντονες αποδοκιμασίες απ’ όλο το γήπεδο που δεν δέχθηκε τους παίκτες της ΑΕΚ να βρεθούν μπροστά στις εξέδρες.

Ο Τσούμπερ σκόραρε στο 91′, αλλά ήταν αργά και φυσικά δεν ήταν αρκετό για τους “κιτρινόμαυρους” για να αλλάξουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Μεγάλη αποτυχία για την ΑΕΚ ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Conference League, η μεγαλύτερη επί των ημερών του Ματίας Αλμέιδα. Για δεύτερη φορά η Ένωση εκτός Ευρώπης τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς είχε αποκλειστεί και από την Βελέζ Μόσταρ τον Αύγουστο του 2021.

Τα πλάνα των προπονητών

Με τον Πέτρο Μάνταλο στο βασικό σχήμα οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον Λιβάι Γκαρσία, ενώ η αρμένικη ομάδα δεν είχε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη στην ενδεκάδα της. Δείτε εδώ πως άρχισαν τον αγώνα οι δύο προπονητές.

Το αντίο της ΑΕΚ στον Νίκο Ξηροκώστα

ΑΕΚ-Νόα
Με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του Νίκου Ξηροκώστα άρχισε η αναμέτρηση.

Χαμένες ευκαιρίες, δοκάρι και αποδοκιμασίες

Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή ήταν για τη Νόα μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Φερέιρα υποδέχθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά από την πίεση του Πήλιου δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά και ο Στρακόσα μπλόκαρε εύκολα.

Ένα λεπτό μετά, ο Τσούμπερ εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Νόα, βρέθηκε σε θέση βολής όμως ο Τσαντσάρεβιτς με τα πόδια κράτησε το μηδέν ενώ δευτερόλεπτα αργότερα σε σέντρα του Γκατσίνοβιτς ο Ελβετός βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των Αρμένιων αντέδρασε σωστά.

Στο 21′ ωραία αντεπίθεση της Νόα, με τον Γκρεγκόριο να εκτελεί μέσα από την περιοχή και τον Στρακόσα να μπλοκάρει σταθερά, ενώ δευτερόλεπτα μετά από γέμισμα του Σάντος και κακή εκτίμηση του Κάλενς ο Γκρεγκόριο έκλεψε τη μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον Αλβανό γκολκίπερ ο οποίος μπλόκαρε το αδύναμο σουτ του επιθετικού της αρμένικης ομάδας με τον Κάλενς να τον εμποδίζει κι αυτός.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 27′ όταν από τη σέντρα-σουτ του Ελίασον, έδιωξε με δυσκολία ο Τσαντσάρεβιτς, ο Πήλιος από τα αριστερά μάζεψε και έβγαλε ωραία σέντρα για την κεφαλιά του Κάλενς με τον γκολκίπερ των Αρμένιων να μπλοκάρει σταθερά αυτή τη φορά.

Στο 35′ ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Μάνταλος σούταρε στην κίνηση με τον Τσαντσάρεβιτς να αποκρούει και τον Ελίασον στη συνέχεια να πιάνει άσχημο σουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Τσούμπερ έβγαλε ωραία σέντρα, ο Μάνταλος μόνος του στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, αλλά στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της αρμένικης ομάδας.

Η ομάδα του Αλμέιδα συνέχιζε να πιέζει και στο 43′ από την ατομική ενέργεια του Ελίασον ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσαντσάρεβιτς.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, με τους “κιτρινόμαυρους” στο τέλος του ημιχρόνου να ακούν έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο της ομάδας τους.

Βρήκε γκολ αργά…

Στο δεύτερο μέρος ο Ματίας Αλμέιδα τα έπαιξε όλα για όλα, βγάζοντας από το ματς Σιμάνσκι, Λιούμπιτσιτς με τους Πινέδα, Λαμέλα να παιρνούν στις θέσεις τους σε μια προσπάθεια να γίνει ακόμα πιο επιθετική η Ένωση.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της μπάλας, αλλά δεν ήταν επικίνδυνοι. Αντίθετα, ήταν ανοικτοί στην άμυνά τους και στο 55′ η Νόα βγήκε στην αντεπίθεση με τον Φερέιρα, ο οποίος έστρωσε στον Μανβελιάν που σούταρε έξω από την περιοχή με τη μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Στρακόσα και να περνάει άουτ.

Η πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 73′ όταν ο Ρότα σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Τσαντσάρεβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά, ο Χατζισαφί εκτέλεσε με δύναμη πλάγιο, οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν με δυσκολία, η μπάλα στρώθηκε στον Ρότα που σούταρε στην κίνηση, αλλά και πάλι ο Τσαντσάρεβιτς με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 77′ από γέμισμα του Φερνάντες, ο Βίντα κατέβασε με το στήθος, αλλά η προβολή που έκανε μέσα από την μικρή περιοχή έφυγε πάνω από την εστία, ενώ στο 84′ έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση της ΑΕΚ, με τον Τσούμπερ να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία.

Η ΑΕΚ δεν είχε καθαρό τρόπο για να φτάσει σε ευκαιρία και δίχως σημείο αναφοράς στην επίθεση απειλούσε μόνο έξω από την περιοχή, όπως έκανε και στο 89′ με το σουτ του Λαμέλα ο οποίος δεν βρήκε εστία.

Το γκολ για τους “κιτρινόμαυρους” ήρθε στο 91′, όταν ο Ρότα έκανε επέλαση από τα δεξιά, έδωσε στον Φερνάντες που έβγαλε ωραία σέντρα και ο Τσούμπερ με προβολή από κοντά έκανε το 1-0.

Στο 97′ από σέντρα του Μάνταλου, με τη μία το γύρισμα του Χατζισαφί δεν βρέθηκε όμως κανείς στην πορεία της μπάλας, στο 99′ ο Κοϊτά σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε εστία.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος (70′ Χατζισαφί), Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (46′ Πινέδα), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (64′ Κοϊτά), Ελίασον (64′ Φερνάντες), Λιούμπισιτς (46′ Λαμέλα), Τσούμπερ

Νόα (Ρούι Μότα): Τσαντσάρεβιτς, Θοράρινσον. Σάντος, Μιλίκοβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Σανγκαρέ (75′ Μουραντιάν), Γκάμπος (63′ Τσινάρι), Μανβελιάν (74′ Ουλάντ Ομάρ), Πινσόν, Φερέιρα (63′ Αβανεσιάν), Γρεγκόριο (63′ Αϊάς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.