ΑΕΚ: Σε ελεύθερη πτώση η ευρωπαϊκή της θέση (videos)

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από το League Phase του Conference League, πέραν του πληγωμένου γοήτρου έχει καταστροφικές συνέπειες στο ευρωπαϊκό ranking του κλαμπ.

Η ΑΕΚ για δεύτερη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια μένει εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο και αυτό μόνο σε καλό δεν θα βγει μακροπρόθεσμα στην ομάδα. Τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με το ευρωπαϊκό της προφίλ.

Ο αποκλεισμός από τη Νόα ουσιαστικά έβαλε την ΑΕΚ σε μια ελεύθερη πτώση σε ότι έχει να κάνει με τη θέση της στο ευρωπαϊκό ranking, καθώς πρόκειται να υποχωρήσει αρκετά μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Η ΑΕΚ φέτος μπήκε στην ειδική βαθμολογία της UEFA από την 144η θέση έχοντας 10.000 βαθμούς και βελτίωση της θέσης της και της βαθμολογικής συγκομιδής ήταν κάτι το επιβεβλημένο προκειμένου να φτιάξει το μέλλον της στις κληρώσεις των επόμενων διοργανώσεων.

Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και από εκεί που η ΑΕΚ στόχευε στην βελτίωση της ευρωπαϊκής της θέσης τωρα είναι δεδομένο πως θα χάσει έδαφος και αυτό δεν θα κοστίσει άμεσα, αλλά μακροπρόθεσμα. Στις επόμενες κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δηλαδή θα κληθεί να ψάξει υπερβάσεις για πρόκριση, καθώς με τους 2.000 βαθμούς που συγκέντρωσε από την φετινή της πορεία, του χρόνου θα μπει στο ευρωπαϊκό ranking με 9.500 βαθμούς που θα την ρίξουν ακόμα πιο χαμηλά.

Ότι έχτισε με την περυσινή της παρουσία το γκρέμισε φέτος με τον απίθανο αποκλεισμό από τη Νόα, η οποία θύμισε ημέρες Βελέζ και η ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια, δυστυχώς γι’ αυτήν, θα βρει μπροστά της αυτές τις δύο αποτυχημένες ευρωπαϊκές χρονιές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.