Σε ένα πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, το οποίο σχολίασαν πολύ θετικά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, προχώρησε η διοίκηση της αθηναϊκής ΠΑΕ, ανακοινώνοντας χθες γενική είσοδο 10 ευρώ για τον αγώνα ρεβάνς της προσεχούς Πέμπτης κόντρα στη Λανς.  Φεύγουν με "τρελούς" ρυθμούς τα εισιτήρια.

Οι εικόνες του πανέμορφου “stade bollaert delelis”, έδρα της γαλλικής ομάδας, στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης  κόντρα στους πράσινους έκαναν το γύρο του κόσμου. 

Ένα πανέμορφο γήπεδο με καταπληκτική ατμόσφαιρα γεμάτο ενθουσιώδεις οπαδούς, που έσπρωχναν με τις φωνές τους τη Λανς από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. 

Βέβαια ο Παναθηναϊκός δεν έχει την τύχη να διαθέτει ένα σύγχρονο καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο όπως η γαλλική ομάδα, ωστόσο, έχει χιλιάδες διψασμένους για μπάλα φιλάθλους, οι οποίοι μπορούν εύκολα να μετατρέψουν το ψυχρό Ολυμπιακό στάδιο σε μία καυτή έδρα. 

Το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς μόνο στα μεγάλα παιχνίδια της ομάδας του τριφυλλιού. 

Με 64.000 κόσμο στις εξέδρες, το ΟΑΚΑ αλλάζει όψη και το εισιτήριο των 10 ευρώ είναι σίγουρα προσιτό και δίνει κίνητρο στον μέσο Έλληνα να πάει στο γήπεδο. 

Κακά τα ψέματα, με αυτή την χαμηλή τιμή, μπορεί οποιοσδήποτε οικογενειάρχης να πάρει τα παιδιά του και να πάει την προσεχή Πέμπτη στο στάδιο. 

Να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή, γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση και ψυχαγωγία, ανεξάρτητα από την έκβαση ενός παιχνιδιού. 

Σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό οι τιμές των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα χαμηλές και αυτός είναι ένας από τους λόγους που βλέπουμε γεμάτες εξέδρες σε όλους σχεδόν τους αγώνες. 

Στην Ευρώπη οι περισσότερες ομάδες, κάνουν τεράστιες προσπάθειες για φέρουν τους φιλάθλους στα γήπεδα, σε αντίθεση με την Ελλάδα, που οι αρμόδιοι προτιμούν να διεξαχθεί ένας τελικός κυπέλλου δίχως κόσμο, ώστε να μην έχουν σκοτούρες και προβλήματα. 

Ίσως γιατί τους αρέσει να ,”κρύβουν τη σκόνη κάτω από το χαλί”.

Μακάρι οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο μέτρο για όλους τους αγώνες του Παναθηναϊκού που ακολουθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, (και για τα ευρωπαϊκά ματς αν περάσει τους Γάλλους), γιατί η οικονομική κρίση έχει στερήσει από τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά έναν σημαντικό ποδοσφαιρικό αγώνα. 

Όλα δείχνουν ότι το πείραμα θα πετύχει, καθώς η ζήτηση για τα εισιτήρια του αγώνα της Πέμπτης είναι τεράστια. 

Είναι βέβαιο ότι κόντρα στη Λανς θα έχουμε το πρώτο sold out της σεζόν.