Παναθηναϊκός – Λανς 2-0: Ποια Λανς; «Πράσινη» ρελάνς!

Με «κέρβερο» τον Ντραγκόφσκι και γκολ από τις δύο ακριβότερες μεταγραφές του (Πελίστρι, Τετέ), ο Panathinaikos ανέτρεψε (2-0) με «νύχια με δόντια» το εις βάρος του 2-1 απέναντι στη Λανς μπροστά σε 60.000 κόσμο και προκρίθηκε στη League phase του Conference League.

Κόντρα στον Άγιαξ «λύγισε» στη διαδικασία των πέναλτι, απέναντι στη Λανς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως ποτέ δεν έχασε την πίστη του και το γκολ του Φώτη Ιωαννίδη στη Γαλλία αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από πολύτιμο.

Κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα, ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση που χρειαζόταν, ανέτρεψε το εις βάρος του 2-1 της Γαλλίας με γκολ των Πελίστρι και Τετέ και με κατάθεση ψυχής, ειδικά στα τελευταία λεπτά, κατάφερε να πάρει εκείνος την πρόκριση στη League phase του Conference League και να βρεθεί στην αυριανή κλήρωση της UEFA.

Φοβερή ατμόσφαιρα από 60.000 φίλους του Παναθηναϊκού, τεράστια εμφάνιση από τον «κέρβερο» Ντραγκόφσκι, συγκινητικός στο φινάλε ο Γέντβαϊ με σωτήριες επεμβάσεις. Ξέσπασε στο φινάλε ο Ντιέγκο Αλόνσο και πανηγύρισε με την ψυχή του.  

«Κέρβερος» Ντραγκόφσκι, ακίνδυνος Παναθηναϊκός

Με ενθουσιασμό και διάθεση να πιέσει ψηλά μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Αντλώντας περίσσια ενέργεια από τον κόσμο του, που είχε κατακλίσει τις εξέδρες του ΟΑΚΑ, οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο έδειξαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αλλά αυτό που τους έλειπε ήταν η ηρεμία, κυρίως στα μετόπισθεν. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Λανς να απειλήσει πρώτη με κεφαλιά του Σαΐντ (9’). Το πιο ηχηρό καμπανάκι, ωστόσο, χτύπησε στο 14’, όταν οι Γάλλοι, εκμεταλλευόμενη την αμυντική αδράνεια των «πρασίνων» πάτησαν περιοχή και κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μλαντένοβιτς στον Σοτοκά. Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ντραγκόφσκι έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε, κρατώντας όρθιο τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι», πάντως, δεν φαίνεται να πήραν το… μάθημα τους ή τουλάχιστον δεν βρήκαν λύσεις, καθώς εξακολουθούσαν να είναι ασύνδετοι μεσοαμυντικά, την ίδια στιγμή που η Λανς ανέβαζε πολλούς ποδοσφαιριστές όταν έκανε επίθεση και ως εκ τούτου γινόταν άκρως επικίνδυνη. Απείλησε στο 25’ με ένα σουτ του Σοτοκά και στο 33’ χρειάστηκε ξανά σπουδαία επέμβαση του Ντραγκόφσκι σε σουτ του Σαΐντ για να αποφευχθεί το γκολ.

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός, σε αντίθεση με την Λανς, αντιμετώπιζε πολλά θέματα και στο κομμάτι της ανάπτυξης, κυρίως λόγω του εξαιρετικού πρέσινγκ και της αλληλοκάλυψης των Γάλλων. Εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις, μονόπλευρος τρόπος ανάπτυξης (βαθιές μπαλιές με στόχο τον Ιωαννίδη) και με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Τετέ (28’) τίποτα το αξιοσημείωτο σε όλο το πρώτο 45λεπτο.  

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού μπορεί ο Παναθηναϊκός να κρατούσε περισσότερο μπάλα και κατά διαστήματα να ανέβαζε τις γραμμές του, όμως οι επιστροφές του ήταν πολύ αργές. Κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Λανς «χτυπώντας» στην κόντρα-επίθεση και μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Σαΐντ (51’) και Τόμασον (57’), με τον Ντραγκόφσκι να κατεβάζει ξανά… ρολά.

Πελίστρι, Τετέ και το ευρωπαϊκό ταξίδι συνεχίζεται

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ντιέγκο Αλόνσο προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, θέλοντας να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, όμως προτού δει τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του, είδε τον Πελίστρι να βρίσκει δίχτυα και να βάζει… φωτιά στο ΟΑΚΑ. Στο 62’ ο Ουρουγουανός κουβάλησε τη μπάλα, συνεργάστηκε με τον Ιωαννίδη και με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Σαμπά, ανοίγοντας λογαριασμό με τα πράσινα.

Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο, όπου οι Γάλλοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, αφού είχε την ψυχολογία με το μέρος του, όμως με εξαίρεση ένα μακρινό – πλην όμως εξαιρετικό – σουτ του Τετέ (68’), οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν την εστία του Σαμπά. Το σημαντικότερο, ωστόσο, ήταν πως οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο άντεξαν στην πίεση που άσκησε η Λανς στο τελευταίο δεκάλεπτο και «χτύπησαν» στην πιο κατάλληλη στιγμή. Στο 86’ μετά από μία φάση διαρκείας στα καρέ των «πρασίνων» (γλίτωσαν το γκολ) ο  Μαντσίνι έφυγε στην αντεπίθεση, τροφοδότησε τον Τετέ, ο οποίος εκτέλεσε στην κίνηση και έγραψε το 2-0, προκαλώντας «πανζουρλισμό» στο ΟΑΚΑ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε τελειώσει την υπόθεση, όταν ο Τζούρισιτς έβγαλε τον Ιωαννίδη φάτσα με το τέρμα, όμως το πλασέ του Έλληνα φορ πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του εξουδετερωμένου Σαμπά. Η απάντηση της Λανς ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με διπλή ανεπανάληπτη ευκαιρία, όμως ο Νταγκόφσκι σε πρώτο χρόνο και ο Μαξίμοβιτς σε δεύτερο (έδιωξε πάνω στη γραμμή) κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό και το «τριφύλλι» πανηγύρισε την πρόκριση στη League phase του Conference League.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (60′ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ίνγκασον (79′ Σένκεφελντ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (60′ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (60′ Μαντσίνι), Τετέ, Πελίστρι (82′ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης.
Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Μαξ, Ζέκα, Σπόραρ, Λημνιός, Νταμπίζας, Λίλο.

Λανς (Γουίλιαμ Στιλ): Σαμπά, Σαρ (71′ Χαΐνταρα), Κουσάνοφ, Γκραντίτ, Μασάντο (71′ Τσάβες), Ντιούφ, Τόμασον, Φρανκόφσκι, Ντα Κόστα (67′ Λάσκαρι), Σοτοκά, Σαΐντ (67′ Φουλγκίνι).
Στον πάγκο: Πέτριτς, Κόφι, Αγκιλάρ, Ενζολά, Οτζεντίραν, Μεντί, Πουϊγί, Γκανιού.

Διαιτητής: Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία)
Βοηθοί: Ντιέγκο Μπαρμπέρο (Ισπανία), Μιγκέλ Μαρτίνεθ (Ισπανία)
Τέταρτος: Σεσάρ Σότο Γκράντο (Ισπανία)

VAR: Αλεχάντρο Ερνάντες (Ισπανία)
AVAR: Αλεχάντρο Μουνίθ Ρουίθ (Ισπανία)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.