Conference League: Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στη League Phase

Ένα μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την Τσέλσι, αλλά και μία σειρά θεωρητικά βατών αγώνων επιφύλαξε για τον Παναθηναϊκό η κλήρωση της League Phase του Conference League, που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό.

Η αναμέτρηση με την Τσέλσι θα αποτελέσει σίγουρα το «κλου» της συμμετοχής του Παναθηναϊκού στη League Phase. Οι «μπλε» ξεκινούν τη σεζόν ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και, αν καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό του Βρότσλαβ και να κατακτήσουν το τρόπαιο, θα γίνουν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα έχει στο παλμαρέ της όλους τους ευρωπαϊκούς τίτλους. Ο σύλλογος του Λονδίνου έχει κατακτήσει δύο φορές το Champions League (2012, 2021), άλλες δύο το Europa League (2013, 2019) και το Σούπερ Καπ Ευρώπης (1998, 2021), καθώς και επίσης δύο φορές το παλιό Κύπελλο Κυπελλούχων (1971, 1998). Η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα απέκλεισε στα πλέι-οφ της διοργάνωσης τη Σερβέτ, με νίκη 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και ήττα 2-1 στην Ελβετία, ενώ στην Premier League έχει ξεκινήσει με μία νίκη και μία ήττα. Το «τριφύλλι» δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν την Τσέλσι και συνολικά, σε 18 αναμετρήσεις με αγγλικές ομάδες, έχει πανηγυρίσει μόλις μία νίκη, επί της Αρσεναλ. Επιπρόσθετα, οι «μπλε» είναι αήττητοι σε αναμετρήσεις με ελληνικές ομάδες, έχοντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε αγώνες με τον Αρη, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Υποδεχόμενος την Ελσίνκι, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί για πρώτη φορά στην πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία του αντιμέτωπος με ομάδα από τη Φινλανδία. Η 33 φορές πρωταθλήτρια της χώρας και κάτοχος του τίτλου έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση των εντός συνόρων κεκτημένων, όπου το πρωτάθλημα βαίνει προς την ολοκλήρωσή του και η Ελσίνκι υπολείπεται τεσσάρων βαθμών της πρωτοπόρου Κουόπιο. Στην Ευρώπη, αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό του Champions League από τη λιθουανική Πανεβέζις (1-1 και 3-0) και συνέχισε στο Conference League, όπου απέκλεισε διαδοχικά τη Ντέτσιτς από το Μαυροβούνιο (1-0, 1-2 και 4-3 στα πέναλτι) και την Κλάκσβικ από τα Νησιά Φαρόε (2-2 και 2-1, με γκολ στο 90΄ και στις καθυστερήσεις στη ρεβάνς). Πέρυσι, στη φάση των ομίλων της ίδιας διοργάνωσης, η Ελσίνκι αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ και γνώρισε δύο ήττες, 3-2 στη Φινλανδία και 4-2 στην Τούμπα.

Οι «πράσινοι» θα παίξουν για πρώτη φορά και με ομάδα από τη Λευκορωσία, υποδεχόμενοι τη Ντιναμό Μινσκ, που κι αυτή προέρχεται από το Champions League. Εκεί μάλιστα πέρασε ένα γύρο σε βάρος της Πιούνικ Ερεβάν (0-0 στην Ουγγαρία, όπου δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της, και 1-0 στην Αρμενία), πριν αποκλειστεί από τη Λουντογκόρετς (ήττα 2-0 στη Βουλγαρία, νίκη 1-0 στην Ουγγαρία). Ακολούθως έπαιξε στο Europa League, όπου ξεπέρασε το εμπόδιο της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ (2-0 και 1-2), αλλά στα πλέι-οφ γνώρισε δύο ήττες με 1-0 από την Αντερλεχτ. Πριν δέκα χρόνια, η Ντιναμό Μινσκ είχε παίξει με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League, γνωρίζοντας δύο ήττες (6-1 στην Τούμπα και 2-0 στη Λευκορωσία).

Σε ό,τι αφορά τα εκτός έδρας παιχνίδια του, η πιο δύσκολη θεωρητικά αποστολή του Παναθηναϊκού είναι στη Σουηδία κόντρα στην Τζουργκάρντεν, της οποίας η χρονιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και διεκδικεί τον τίτλο από τη Μάλμε (βρίσκεται στο -7, αλλά με αγώνα λιγότερο). Στο Conference League, η ομάδα της Στοκχόλμης απέκλεισε διαδοχικά την Προγκρές από το Λουξεμβούργο (3-0 και 0-1), την Ιλβες από τη Φινλανδία (1-1 και 3-1) και τη Μάριμπορ από τη Σλοβενία (1-0 και 1-0) για να περάσει στη League Phase. Η Τζουργκάρντεν δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ελληνική ομάδα, ενώ από την πλευρά του το «τριφύλλι» έχει πολύ καλή παράδοση με αντιπάλους από τη Σουηδία, μετρώντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι αγώνες με Γκέτεμποργκ και ΑΪΚ Στοκχόλμης.

Οι πρωταθλητές Ουαλίας Δε Νιου Σέντς έχουν αγωνιστεί φέτος και στις τρεις διοργανώσεις της UEFA. Αρχικά στο Champions League, όπου απέκλεισαν την Ντέτσιτς από το Μαυροβούνιο (3-0 και 1-1) και αποκλείστηκαν στον 2ο προκριματικό από τη Φερεντσβάρος με δύο ήττες (5-0 στη Βουδαπέστη και 2-1 στο Οσουέστρι). Ακολούθως, έπαιξαν στο Europa League όπου αποκλείστηκαν από την Πετροκούμπ (ήττα 1-0 στη Μολδαβία, ισοπαλία 0-0 στη ρεβάνς) και στα πλέι-οφ του Conference League απέκλεισαν την Πανεβέζις, την οποια νίκησαν 3-0 στη Λιθουανία και έφεραν 0-0 εντός έδρας. Η πολυνίκης του ουαλικού πρωταθλήματος (16 τίτλοι) δεν έχει παίξει ποτέ με ελληνική ομάδα, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τη Σουόνσι, στο Κύπελλο Κυπελλούχων της περιόδου 1989-1990, αποκλείοντάς την δύσκολα με 3-2 και 3-3.

Τέλος, η Μπόρατς Μπάνια Λούκα ειναι γνώριμη στους Ελληνες φιλάθλους από τις πρόσφατες αναμετρήσεις της με τον ΠΑΟΚ, στον 2ο προκριματικό του Champions League, όπου ο «Δικέφαλος του βορρά» πέρασε με δύο νίκες (3-2 στην Τούμπα και 1-0 στη Βοσνία). Νωρίτερα, η Μπόρατς είχε αποκλείσει την Εγκνατία από την Αλβανία (1-0, 1-2 και 4-1 στα πέναλτι), ενώ στη συνέχεια μετείχε στο Europa League, όπου ξεπέρασε την Κλάκσβικ από τα Νησιά Φαρόε (1-2 και 3-1 στην παράταση), αλλά στα πλέι-οφ αποκλείστηκε στα πέναλτι (3-2) από τη Φερεντσβάρος, μετά από δύο ισοπαλίες (0-0 στη Βουδαπέστη και 1-1 στην Μπάνια Λούκα).

Πηγή: AMNA.GR


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.