Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να "χτίσει" στο ωραίο γκολ του Μπακασέτα με αποτέλεσμα η αστοχία και μια ολιγωρία στην άμυνα να του στερήσουν το τρίποντο στη Μπάνια Λούκα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν βελτιωμένος στο δημιουργικό κομμάτι αλλά πολύ αναποτελεσματικός στις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε. Και παρά το ότι προηγήθηκε νωρίς με τον Μπακασέτα να ολοκληρώνει μια υπέροχη ομαδική προσπάθεια, εντούτοις στην αρχή του δεύτερου μέρους η Μπόρατς ισοφάρισε εκμεταλλευόμενη μια ολιγωρία στην άμυνα του Παναθηναϊκού ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ερέρα και σκόρερ τον Ντεσπότοβιτς. Στη συνέχεια και με τις αλλαγές του Αλόνσο, η επιθετικότητα αυξήθηκε αλλά καμία τελική ενέργεια δεν είχε την ακρίβεια που χρειαζόταν για να έρθει το γκολ της νίκης. Ξεχώρισαν Μπακασέτας, Τσέριν, ενώ προσπάθησαν όταν μπήκαν και οι Ουναΐ, Ιωαννίδης και Τετέ με τον βραζιλιάνο να έχει και δοκάρι.

Έτσι ξεκίνησαν

Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα του Μλάντεν Ζίζοβιτς άρχισε με τους Σισκόβσκι, Μέιερς, Καρολίνα, Βούκσεβιτς, Ερέρα, Όγκρινετς, Σκόρουπ, Σάβιτς, Κουλάσιν, Σρέτσκοβιτς, Ντεσπότοβιτς σε διάταξη 4-2-3-1.

Από την πλευρά του ο Ντιέγκο Αλόνσο προχώρησε σε έξι αλλαγές σε σχέση με το ματς απέναντι στην ΑΕΚ και επειδή ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Στον πάγκο έμειναν οι βασικοί Γεντβάι, Αράο, Ουναί, Μπάλντοκ, Τετέ και Ιωαννίδης.

Έτσι η ενδεκάδα του “τριφυλλιού” με την οποία παρατάχθηκαν οι “πράσινοι” απαρτιζόταν από τους Ντραγκόφσκι, Ίνγκασον, Σένκεφελντ, Κώτσιρα, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Μπακασέτα, Πελίστρι, Τζούριτσιτς και Σπόραρ.

Προβάδισμα με εξαιρετικό Μπακασέτα

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στο ματς και με υπομονή προσπάθησε να δημιουργήσει ορθολογικές επιθέσεις και με κάτω τη μπάλα να φτάσει στην εστία του Σισκόβσκι. Κι ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο οι “πράσινες” επιθέσεις είχαν κυριότερο εκφραστή τον Πελίστρι από τα δεξιά, εντούτοις το γκολ ήρθε από την αριστερή πτέρυγα προϊόν εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Ένα φανταστικό γκολ για τον Παναθηναϊκό με τρομερή συνεργασία Μλαντένοβιτς, Τζούριτσιτς και Σπόραρ και τον Μλαντένοβιτς να κάνει τη σέντρα την οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Μπακασέτας με ένα υπέροχο σουτ στην κίνηση με το οποίο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 11′. Ένα λεπτό μετά ο Σπόραρ βγήκε τετ α τετ από εξαιρεική κάθετη του Μπακασέτα αλλά ο Σισκόβσκι τον νίκησε και κράτησε το 1-0.

Μετά το εικοσάλεπτο ελέγχου του Παναθηναϊκού, η Μπόρατς πήρετα ηνία και είχε επτά τελικές προσπάθειες χωρίς όμως κάποια από αυτές να πρόκειται για ουσιαστική ευκαιρία. Ωστόσο οι “πράσινοι” θορυβήθηκαν και συγκεντρώθηκαν ξανά για να πάρουν τη μπάλα στα δικά τους πόδια μέχρι το τέλος του πρώτυ μέρους. Μάλιστα λίγο πριν την εκπνοή η ομάδα του Αλόνσο θα μπορούσε να είχε κάνει και το 0-2, αλλά τα διαδοχικά σουτ από Μαξίμοβιτς και Πελίστρι σταμάτησαν είτε στα σώματα είτε στον Σισκόβσκι. Οι “πράσινοι” ζήτησαν και πέναλτι για χέρι σε ένα από τα σουτ, αλλά μετά από επανεξέταση της φάσης από τον VAR δεν καταλογίστηκε κάποια παράβαση.

Ισοφάριση από ολιγωρία σε στατική φάση

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός θέλησε να μπει δυνατά, αλλά μετά από ένα φάουλ του Μπακασέτα στο 47′ στα σώματα, η Μπόρατς άρχισε να γίνεται επικίνδυνη και να παίρνει πολλές στατικές μπάλες από κόρνερ ή φάουλ γύρω από την περιοχή του Παναθηναϊκού. Σε μια από αυτές στο 50ό λεπτό ο Ερέρα εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά με τον Ντεσπότοβιτς να παίρνει αμαρκάριστος την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του “τριφυλλιού” και να “εκτελεί” τον Ντραγκόφσκι για το 1-1.

Μάλιστα στη συνέχεια η Μπόρατς θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα αλλά το σουτ του Ερέρα μέσα από την περιοχή έβγαλε πολύ δύσκολα ο Ντραγκόφσκι με επέμβαση στο δεξί γάμα της εστίας του. Μόνο μετά το 60′ συνήλθαν οι “πράσινοι” και είχαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να μπουν και πάλι μπροστά στο σκορ με τον Σπόραρ. Ήταν μια ακόμα εξαιρετική συνεργασία από την αριστερή πτέρυγα με τους Μλαντένοβιτς, Μπακασέτα και Τζούριτσιτς και τελικό αποδέκτη τον Σπόραρ που αστόχησε από πλεονεκτική θέση στέλνοντας με πλασέ τη μπάλα μόλις άουτ.

Πιο επιθετικός με τις αλλαγές, δοκάρι ο Τετέ

Ο Αλόνσο προχώρησε και στις πρώτες του αλλαγές με τους Ουναΐ, Τετέ αρχικά και λίγο αργότερα τον Ιωαννίδη να παίρνουν τις θέσεις των Τσέριν, Πελίστρι και Σπόραρ αντίστοιχα. Οι αλλαγές φρέσκαραν αμέσως την επίθεση και λίγο έλειψε άμεσα να πάρει και πάλι το προβάδισμα ο Παναθηναϊκός αλλά το δοκάρι στέρησε αυτή την προοπτική από τον Τετέ. Ο βραζιλιάνος μετά από πάσα του Μπακασέτα έκανε ένα κοντρόλ και χωρίς δεύτερη σκέψη έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Σισκόφσκι και το 1-1 να παραμένει.

Επόμενη σημαντική ευκαιρία στο 85′ όταν ο Τετέ με μια εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Μλαντένοβιτς στην προώθησή του στην περιοχή κι εκείνος επιχείρησε μια δυνατή σέντρα σουτ που έβγαλε η άμυνα της Μπόρατς με υπερένταση σε κόρνερ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιωαννίδης είχε κεφαλιά δίπλα από το δοκάρι μετά από σέντρα του Ουναΐ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι με το 1-1 να είναι το αποτέλεσμα του αγώνα και τους παίκτες του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρονται στον διαιτητή για τα λίγα λεπτά των καθυστερήσεων που κράτησε.

Οι συνθέσεις

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόβσκι, Μέιερς, Καρολίνα, Βούκσεβιτς (67′ Κρβζιτς), Ερέρα, Όγκρινετς, Σκόρουπ (67′ Νικόλοβ), Σάβιτς (89′ Τσάβιτς), Κουλάσιν, Σρέτσκοβιτς (77΄Κρέλια), Ντεσπότοβιτς (89′ Μάρκετιτς)

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Ίνγκασον, Σένκεφελντ, Κώτσιρα, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς (78′ Αράο), Τσέριν (65′ Ουναΐ), Μπακασέτα (78′ Μαντσίνι), Πελίστρι (65′ Τετέ), Τζούριτσιτς, Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης)