Σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε απόψε, στην πρεμιέρα των νέου Κόνφερενς Λιγκ η Πάφος. Επίδειξη ισχύος για την Τσέλσι στο Λονδίνο ενώ παρά το γκολ του Χατζηδιάκου η Κοπεγχάγη έχασε από την πρωταθλήτρια Πολωνίας Γιαγκελόνια στη Δανία!

Τσέλσι – Γάνδη 4-2
Ανώτερη και αποτελεσματική, όταν σοβαρεύονταν, η Τσέλσι επιβεβαίωσε στο Λονδίνο του φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Κόνφερενς Λιγκ – κι ας μπήκαμε μόλις τώρα στις ανάσες του Οκτώβρη – καθώς με τρόπο επιβλητικό νίκησε την Γάνδη, αήττητη μέχρι απόψε στη διοργάνωση ως φιλοξενούμενη.
Το σκορ στο Στάμφορντ Μπριτζ άνοιξε ο Πορτογάλος Ρενάτο Βέϊγκα στο 12’. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο συμπατριώτης του Νέτο έκανε το 2-0. Μείωσε ο Ιάπωνας Γουατανάμπε στο 50’ αλλά στο 63’ ο Γάλλος Ενκουκού και στο 70’ ο Ντιούσμπερι Χαλ… αποκατέστησαν την τάξη. Οι Βέλγοι μείωσαν με τον Ισραηλινό Γκάντελμαν στο 90′




Σάμροκ Ρόβερς – ΑΠΟΕΛ 1-1

Με γκολ του Λαϊφη στο 58ο λεπτό η ομάδα του ΑΠΟΕΛ άγγιξε την πρώτη νίκη στους ομίλους της διοργάνωσης απέναντι στην Σάμροκ Ρόβερς στο Δουβλίνο. Οι Ιρλανδοί παρότι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Φερούτζια στο 50’ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ντίλαν Γουότς στο 92’ Σαφώς και το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται ως μια μεγάλη “χαμένη ευκαιρία” έτσι όπως κύλησε το ματς

Πετροκούμπ – Πάφος 1-4

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα της Πάφου στο Κόνφερνς λιγκ καθώς νίκησε με 4-1 την Πετροκούμπ στο Κισινό της Μολδαβίας, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Λούγκο με πέναλτι στο 26’.
Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν σκοράροντας με δύο γκολ του Πορτογάλου Ζοάο Κορέϊα (33’, 52’) ένα του Βραζιάνου Λάγια (37’) κι ένα ακόμη του Σεβεγαλέζου Νάμε δύο λεπτά πιο μετά.

Φιορεντίνα – Δε Νιού Σάιντς 2-0
Δίχως να κοπιάσει η φιναλίστ του περσινού Κόνφερενς λιγκ, Φιορεντίνα νίκησε την Ουαλική Δε Νιού Σάιντς στο «Αρτέμιο Φράνκι» χάρις τα γκολ των Αντλί στο 65’ και Κεάν στο 69ο λεπτό.

Λίντσερ – Τζουργκάρντεν 2-2
Ο διεθνής Κοσοβάρος Μπερίσα στο 26’ και ο Φλέκερ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έδωσαν προβάδισμα στη Λίντσερ όμως η Τζουργκάρντεν είχε τη δύναμη να αντιδράσει φθάνοντας στην ισοφάριση με γκολ των Πρίσκεν (57’) και Γκουένα (65’)

Λουγκάνο – Ελσίνκι 3-0
Ο ομογενής από τη Γερμανία Αντώνης Παπαδόπουλος άνοιξε το σκορ για τη Λουγκάνο στο 34’ για ολοκληρωθεί η εύκολη επικράτηση επί της Ελσίνκι με τα τέρματα των Μαρκές (56’) και Ντος Σάντος (91’)


Κοπεγχάγη – Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ 1-2

Ο διεθνής αμυντικός Παντελής Χατζηδιάκος έδωσε το προβάδισμα στην Κοπεγχάγη, στη Δανία σκοράροντας στο 12ο λεπτό όμως η ομάδα του δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει αυτό. Η Γιαγκελόνια με γκολ του Αγκολέζου Πουλουλού στο 51’ και στις καθυστερήσεις ο Τσουρλίνοφ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 «μουδιάζοντας» τους γηπεδούχους