Το πράσινο εκρηκτικό ξεκίνημα δεν είχε ανάλογη συνέχεια και η Τσέλσι πέρασε ένα ήρεμο βράδυ στο ΟΑΚΑ.

2η αγωνιστική, πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα αναδείχτηκε ισόπαλος στη Βονσία (1-1) απέναντι στη Μπόρατς, ενώ η Τσέλσι είχε νικήσει τη Γάνδη (4-2). Τελευταία φορά που οι πράσινοι έχασαν στην έδρα τους (1-4) σε ευρωπαϊκό αγώνα, ήταν στη σεζόν 92′-93′ και το Κύπελλο Κυπελλούχων από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Οι μπλε του Λονδίνου τίμησαν τον Μπάλντοκ….

Όρθια η Τσέλσι με Γιόργκενσεν – Τη ζημιά έκανε η ποιότητα του Φέλιξ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και έφτασε κοντά στο γκολ με την καρφωτή κεφαλιά του Γεντβάι (2ο λεπτό). Φοβερή επέμβαση του Γιόργκενσεν που πήρε τη θέση του Σάντσεθ κάτω από τα δοκάρια. Μέσα σε τέσσερα λεπτά δύο φάσεις για την ελληνική ομάδα, το σουτ του Ουνάχι έφυγε έξω λίγο αργότερα (4ο λεπτό).

Στη πρώτη φάση που έφτιαξε η Τσέλσι κατόρθωσε να σκοράρει κόντρα στη ροή του ματς. Η ποιότητα των Λονδρέζων φάνηκε στο 22ο λεπτό με τον Ζοάο Φέλιξ να συνεργάζεται άψογα με τον Μούντρικ και ο Πορτογάλος να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (0-1).

Στο 28ο λεπτό ο Ένζο Φερνάντες προσπάθησε να νικήσει τον Ντραγκόφσκι, όμως ο Αργεντινός νικήθηκε από τον Πολωνό.

Γεμάτο ένταση ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, τρομερός ενθουσιασμός στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά μέχρι εκεί…Η Τσέλσι ισορρόπησε και γρήγορα ανέκτησε τον έλεγχο. Εμφάνισε ποιότητα και στη πρώτη φάση που βρήκε χώρους χτύπησε και έκανε τη ζημιά.

Μέσα σε 10 λεπτά τελείωσε το ματς- 3 γκολ για την Τσέλσι

Ο γρήγορος Πέντρο Νέτο σε μια κλασική ενέργεια, έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Μούντρικ, με τον Ουκρανό μετά την ασίστ για το 0-1 πέτυχε και σπάνιο γκολ με το κεφάλι, και την Τσέλσι να διευρύνει το προβάδισμα της (0-2, 49ο λεπτό). Μέσα σε έξι λεπτά η Τσέλσι πέτυχε κι’ άλλο γκολ, τυχερό, με τον Ζοάο Φέλιξ (0-3, 55ο λεπτό)να σουτάρει εκτός περιοχής και την μπάλα να βρίσκει τον Γεντβάι μπερδεύοντας τον Ντραγκόφσκι.

Σάστισε ο Παναθηναϊκός και η Τσέλσι στο 59ο λεπτό ανέβασε τον δείκτη το σκορ με το πέναλτι του Ενκουνκού. Πέναλτι που υπέπεσε ο Μαντσίνι (χέρι) μετά το σουτ του Ζοάο Φέλιξ. Το γκολ της τιμής σημείωσε το Πελίστρι μετά από ωραίο γύρισμα του Βαγιαννίδη που είχε οχτώ λεπτά περάσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο (1-4, 68ο λεπτό).

Διαιτητής: Αντόνιο Νόμπρε (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Μλαντένοβιτς , Ντισασί

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κότσιρας, Σένκελφελντ, Γεντβαϊ, Μλαντένοβιτς (60′ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μαξίμοβιτς, Πελίστρι (70′ Τζούρισιτς), Ουναχί (80′ Μπακασέτας), Μαντσίνι (60′ Τετέ), Γερεμέγεφ (71′ Σπόραρ)

Τσέλσι (Ένζο Μαρέσκα): Γιόργκενσεν, Βέιγκα, Μπαντασίλ, Ντισασί, Κουκουρέγια, Φερνάντες (70′ Κάσαντεϊ), Ντιούσμπερι – Χολ (77′ Τσουκουεμέκα), Φέλιξ – Μούντρικ, Ενκουνκού (61′ Γκίου), Νέτο (61′ Τζορτζ)

Επόμενη 3η αγωνιστική: Τζουργκάρντεν – Παναθηναϊκός (7/11, 22.00)