Σοκ στο τέλος…

Η ΑΕΚ προηγήθηκε της Στουρμ Γκρατς, όμως η αποβολή του Δέλλα και η... αλλαγή του Λεονάρντο που επέφερε αποδοκιμασίες για τον Χιμένεθ, κόστισαν την ήττα με 1-2 στο Ολυμπιακό στάδιο.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε της Στουρμ Γκρατς, όμως η αποβολή του Δέλλα και η… αλλαγή του Λεονάρντο που επέφερε αποδοκιμασίες για τον Χιμένεθ από τον κόσμο της Ενωσης, κόστισαν την ήττα με 1-2 στο Ολυμπιακό στάδιο και όπως όλα δείχνουν και όλες τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Και όλα αυτά σε ένα βράδυ που το ξεκίνημά του τουλάχιστον με τίποτα δεν έδειχνε πως θα μπορούσαν οι Αυστριακοί να φύγουν από το “Σπύρος Λούης” με θετικό αποτέλεσμα.

Ο Χιμένεθ, διάλεξε για το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Στουρμ Γκρατς να παρατάξει την ΑΕΚ με 4-2-3-1. Ο Αραμπατζής ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Λαγός, Κάλα, Δέλλας και Κοντοές. Βάργκας-Γκερέιρο ήταν τα δύο ανασταλτικά χαφ και στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Γκούντγιονσεν (κεντρικός), Κάρλος (δεξιά). Μόνος του μπροστά ήταν ο Δέλλας.

Βέβαια στο σχήμα αυτό ήταν ουσιαστικά… ανάγκης, καθώς οι πολλές απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Χιμένεθ, δεν του επέτρεψαν να έχει και πολλές επιλογές. Συγκεκριμένα στην διάθεσή του δεν ήταν οι: Μάκος, Μανωλάς, Γεωργέας, Γκέντσογλου, Καφές και Κωνσταντόπουλος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, ενώ και ο Καράμπελας έμεινε εκτός αρχικού σχήματος, προκειμένου να ξεκουραστεί.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει ένα συγκρότημα που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να την φοβίσει, παρά μόνο να την προβληματίσει. Η Στουρμ δεν παρουσιάζει την δυναμικότητα του παρελθόντος, ωστόσο είναι πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη, που δεν πρέπει σε καμία περιπτωση να την υποτιμήσει κανείς και να την αφήσει να κάνει το παιχνίδι της.

Στο πρώτο ημίχρονο το σχήμα που επέλεξε ο Χιμένεθ, αλλά και το σύστημα έδειξαν να λειτουργούν στο έπακρο. Η Ενωση, με την βοήθεια του κόσμου της που είχε την ευκαιρία να την δει για πρώτη φορά να αγωνίζεται φέτος στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, ήταν κυρίαρχος στην αναμέτρηση και δεν άφησε τους Αυστριακούς να πάρουν ανάσα. Το γεγονός όμως ότι τελικά το πρώτο ημίχρονο δεν είχε γκολ για τους κιτρινόμαυρους, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι οι ίδιοι έκαναν δύσκολη την ζωή τους και παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.

Ειδικότερα η ΑΕΚ πλήρωσε κυρίως την απειρία του Μπέλεκ, ο οποίος βρέθηκε σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως το πλασέ που έκανε έφυγε λίγο άουτ από τα δοκάρια. Σε γενικές γραμμές όμως, το πρώτο μισό του αγώνα, σε καμία περίπτωση δεν ήταν ενδεικτικό για το τι μπορούσε να συμβεί στο δεύτερο, καθώς δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα.

Τα πράγματα στην επανάληψη φάνταζαν ως ιδανικά. Η ΑΕΚ φάνηκε να μπαίνει με την ίδια διάθεση στον αγώνα και παράλληλα πριν καλά καλά συμπληρωθούν τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης πήρε και το προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Λεονάρντο με καταπληκτικό τρόπο βρήκε τον Κάρλος και ο τελευταίος με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Από κει και πέρα, αν κάποιος στοιχημάτιζε για το πως θα κυλούσε η αναμέτρηση, σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζε τα χρήματά του σε αυτό που τελικά έγινε στο χορτάρι του “Σπύρος Λούης”.

Μόλις τρία λεπτά κράτησε ο ενθουσιασμός για το γκολ, καθώς στο 53′ ο Δέλλας έπιασε την μπάλα με το χέρι και αντίκρυσε για πρώτη φορά στην καριέρα του την κόκκινη κάρτα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η αποβολή αυτή άλλαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση, αλλά όχι και την εικόνα της. Η ΑΕΚ έδειχνε να κρατάει εύκολα και με δέκα παίκτες, το προβάδισμα στο σκορ και μάλιστα να δημιουργεί και ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Το κομβικό σημείο της αναμέτρησης όμως, που τελικά φάνηκε να αλλάζει τα πράγματα, ήταν η… έμπνευση του Χιμένεθ να βγάλει από τον αγώνα τον Λεονάρντο, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον κόσμο που ξέσπασε σε αποδοκιμασίες. Ταυτόχρονα στην κορυφή της επίθεσης έμεινε ο Μπέλεκ, με τον Γκουντγιόνσεν να… βολοδέρνει στα πλάγια όπου ουσιαστικά ήταν εκτός αναμέτρησης και απλώς παρατηρητής της.

Η Στουρμ Γκρατς άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει την απόδοσή της και σε συνδυασμό με την κούραση των παικτών της ΑΕΚ, αλλά και την δική της τύχη να πετύχει τελικά αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο. Αρχικά να φτάσει στην ισοφάριση με τον Μπουργκστάλερ στο 87′ και τελικά να κλέψει το ματς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με το σου του Χάας που διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Η Ενωση από εκεί που θα είχε τρεις εύκολους βαθμούς, τελικά έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου με δύο ήττες και πλέον θα πρέπει να το πάρει απόφαση πως πολύ δύσκολα θα συνεχίσει και μετά την φάση των ομίλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ παράλληλα το αποτέλεσμα αυτό την βάζει σε δυσμενή θέση από πλευράς ψυχολογίας και καθιστά επισφαλή τη θέση του Χιμένεθ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης :

90′ + 5′ Λήξη του αγώνα


90′ +2 ‘ ΓΚΟΟΟΟΛ 1-2. Ο Σάμπιτς πάσαρε στον Χάας,  ο άσος της Στουρμ σούταρε από αριστερά και πάνω από τη γραμμή της περιοχής και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αραμπατζή


90′ Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων


89′ Κίτρινη κάρτα στον Κάλα για τάκλιν από πίσω


87′ ΓΚΟΟΟΟΛ 1-1. Ο Από δεξιά ο Σάμπιτς βρήκε στο ύψος του πέναλτι τον αμαρκάριστο Μπούγκσταλερ, αυτός σούταρε και ισοφάρισε για την ομάδα του


83′ Ο Ζόιφελ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Σάμπιτς έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα χέρια του Αραμπατζή


80′ Λάθος του Κλωναρίδη, ο Ντούντιτς βρήκε με κάθετη πάσα στην περιοχή τον Μπόντουρ, αυτός επιχείρησε το σουτ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αραμπατζή


77′ Τρίτη αλλαγή και για την ΑΕΚ, ο Λυμπερόπουλος πέρασε αντί του Μπέλεκ


74′ Κίτρινη κάρτα στον Χάας για φάουλ πάνω στον Κοντοέ


73′ Τελευταία αλλαγή για τη Στούρμ, ο Χάας πέρασε στη θέση του Κάινζ


66′ Αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Λεονάρντο άφησε τη θέση του στον Κλωναρίδη


56′ Αλλαγή και για την Στουρμ, ο Ζόιφελ στη θέση του Στάντφσεντ


56′ Ο Μπουγαΐδης πέρασε στη θέση του Γκερέιρο για την “Ένωση”


55′ Κίτρινη κάρτα στον Μπούκβα για μαρκάρισμα


51′ Κόκκινη κάρτα στον Δέλλα. Ο αμυντικός της ΑΕΚ, ενώ ήταν στο έδαφος σταμάτησε με πρόθεση την μπάλα με το χέρι και έτσι ο διαιτητής του αγώνα του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα


50′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ 1-0. Ο Λεονάρντο από αριστερά βρήκε όμορφα τον Χοσέ Κάρλος περίπου στο ύψος του πέναλτι, αυτός “κρέμασε” τον Τσάβλινα και πριν μπει η μπάλα στα δίχτυα, ο Στάντφσεντ με κεφαλιά και στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του


49′ Κίτρινη κάρτα και στον Δέλλα που τράβηξε τον Μπόντουλ


48′ Κίτρινη κάρτα στον Λαγό για επικίνδυνο μαρκάρισμα


47′ Δυνατό σουτ του Λεονάρντο από αριστερά της περιοχής, απέκρουσε με δυσκολία ο Τσάβλινα


46΄Έναρξη του Β΄ημιχρόνου


45′ Λήξη του Α’ ημιχρόνου


40′ Αναγκαστική αλλαγή για την Στουρμ Γκρατς, ο Βολφ άφησε τη θέση του στον Μπούκβα


30′ Παρά την υπεροχή της, η ΑΕΚ  δεν έχει καταφέρει να φτάσει με αξιώσεις την εστία της Στουρμ Γκρατς που βρίσκεται ολόκληρη πίσω από τη σέντρα


17′ Ο Λεονάρντο βρήκε τον Γκερέιρο στην περιοχή, αυτός σούταρε, μάζεψε χωρίς πρόβλημα ο Τσάβλινα


8′ Σέντρα του Λεονάρντο από τα αριστερά, ο Γκούντγιοσεν και πάλι από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε, ο Τσάβλινα έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε


6′ Ο Μπέλεκ επωφελήθηκε από το λάθος του Ντούντις που γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσάβλινα αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Στουρμ


3΄Αδύναμο σουτ του Γκούντγιονσεν από το ύψος του πέναλτι, μάζεψε ο Τσάβλινα


1΄ Έναρξη του αγώνα

Διοργάνωση: Γιουρόπα Λιγκ (2η αγων.)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Λι Γουίλιαμ Πρόμπερτ (Αγγλία)
Βοηθοί: Σάιμον Λονγκ, Ντέιβιντ Ρίτσαρτσον (Αγγλία)

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Αραμπατζής, Δέλλας, Κάλα, Λαγός, Κοντοές, Βάργκας, Γκερέιρο (56′ Μπουγαΐδης), Χοσέ Κάρλος, Λεονάρντο (66′ Κλωναρίδης) , Γκούντγιονσεν, Μπέλεκ (77′ Λυμπερόπουλος)

Στον πάγκο θα είναι οι: Μοσχονάς, Σιαλμάς, Καράμπελας, Μπερνς, Λυμπερόπουλος, Μπουγαΐδης, Κλωναρίδης

Η ενδεκάδα της Στουρμ: Τσάβλινα, Ποπκχάτζε, Βέμπερ, Σάμπιτς, Ντούντιτς, Μπεργκστάλερ, Κάινζ (73′ Χάας), Στάντφεστ (56΄Ζόιφελ), Μπόντουλ, Στανγκλ, Βολφ (40′ Μπούκβα)

Στον πάγκο για την Στουρμ Γκρατς είναι οι: Σάχνερ, Χάας, Μπούκβα, Μουράτοβιτς, Νόιχολντ, Ερενράιχ, Ζόιμελ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.