Oλυμπιακός: Τα έσοδα της πρόκρισης

Τι θα εισπράξει ο Ολυμπιακός μετά την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν στα πλέι – οφ τον Απόλλωνα Λεμεσού και έκλεισαν θέση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα.

Συγκεκριμένα, η πρόκριση στους ομίλους θα βάλει στα ταμεία των πρωταθλητών 3.63 εκατ. ευρώ ως μπόνους, ενώ θα λάβουν και ένα σημαντικό ποσό με βάση το ranking της UEFA για την τελευταία δεκαετία, το οποίο πέρσι ανήλθε στα 3.56 εκατ. ευρώ. Επίσης, υπάρχει και το market pool της Ελλάδας που θα λάβει ο Ολυμπιακός ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στους ομίλους. Πέρσι αυτό το ποσό έφτασε το 1.5 εκατ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός, μπορεί να αυξήσει τα έσοδά του στους ομίλους με νίκες (630.000 ευρώ) ή ισοπαλίες (210.000 ευρώ), ενώ οι ομάδες που θα αναδειχτούν πρώτες στους ομίλους εισπράττουν 1.1 εκατ. ευρώ και οι δεύτερες τα μισά.

Όσον αφορά τα μπόνους προκρίσεων, η συμμετοχή στους «32» αποφέρει 500.000 ευρώ, στους «16» 1.2 εκατ. ευρώ, στους «8» 1.8 εκατ. ευρώ, στα ημιτελικά 2.8 εκατ. ευρώ, στον τελικό 4.6 εκατ. ευρώ, ενώ ο νικητής της διοργάνωσης εισπράττει 4 εκατ. ευρώ.

Μπορεί λοιπόν τα ποσά να μην φτάνουν αυτά των «χρυσοφόρων» ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εξασφαλίσει μίνιμουμ περίπου 9 εκατ. ευρώ και μπορούν να αυξήσουν τα έσοδά τους με καλές εμφανίσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.