Ναυάγιο… (video)

Ένας άνευρος, χωρίς δημιουργία και με ασυγχώρητα αμυντικά κενά Παναθηναϊκός, έχασε 2-0 με κάτω τα χέρια από την Εστορίλ στην Πορτογαλία, μένοντας στην τελευταία θέση του 5ου ομίλου με μηδέν βαθμούς.

Ένας άνευρος, χωρίς δημιουργία και με ασυγχώρητα αμυντικά κενά Παναθηναϊκός, έχασε 2-0 με κάτω τα χέρια από την Εστορίλ στην Πορτογαλία, μένοντας στην τελευταία θέση του 5ου ομίλου με μηδέν βαθμούς.


Απέναντι σε μία μέτρια ομάδα που δεν έδειξε κάτι το συνταρακτικό σε καμία πλευρά του γηπέδου, οι πράσινοι δημιούργησαν σε ολόκληρο 90λεπτο μία μόλις κλασική ευκαιρία στο 88′.


Άνευρος και χωρίς δημιουργία, ο Παναθηναϊκός δεν είχε σημείο αναφοράς στην επίθεση -παρά τον φιλότιμο Ατζαγκούν- ενώ παιδικά λάθη στην άμυνα στοίχισαν τα δύο γκολ, που έδωσαν στην Εστορίλ τη δεύτερη νίκη στη -σύντομη- ευρωπαϊκή της ιστορία…


Στην τελευταία θέση πλέον η ομάδα του Αναστασίου, που μετά από δύο αγωνιστικές δεν έχει ακόμα βαθμό, ενώ στις 23 Οκτωβρίου εκστρατεύει στο «Φίλιπς Στάντιον» για το ματς με την Άιντχοφεν.


Τα αγωνιστικά σχήματα


Με 4-5-1 παρέταξε την ομάδα του ο Κουσέιρο, έχοντας τον Βάγκνερ κάτω από τα δοκάρια και τους Ράφαελ, Ταβάρες, Νασιμέντο, Λουίς στην άμυνα. Ο Άντερσον πήρε το ρόλο του αμυντικού χαφ, με τους Καμπρέρα, Αμάντο να κινούνται λίγο πιο μπροστά. Μοναδικός προωθημένος αγωνίστηκε ο Μπρούνο Λόπες με τους Σέμπα και Τοζέ να τον πλαισιώνουν από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.


Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου, με την τετράδα Νάνο, Τριανταφυλλόπουλου, Σίλντενφελντ και Μπούρμπου να παίζει μπροστά από τον Κοτσόλη. Πράνιτς, Ζέκα ήταν τα δύο χαφ, ενώ Ντίνας και Μπαϊράμι κινήθηκαν στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής. Πίσω από τον Πέτριτς, είχε ελεύθερο ρόλο ο Ατζαγκούν.


Το ματς


Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνεψε καθόλου αλλά ταυτόχρονα δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός για την εστία του Βάγκνερ.


Οι πράσινοι είχαν για περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με επιθετικό άξονα τον Ατζαγκούν που υποδεχόταν τη μπάλα όποτε αυτή περνούσε το κέντρο, οι παίκτες του Αναστασίου περίμεναν τις πρωτοβουλίες του Νιγηριανού, που έπεφτε πάνω στην πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Ο Μπαϊράμι είχε διάθεση από δεξιά ζητώντας τη μπάλα, χωρίς όμως να τελειώσει καλά κάποια προσπάθεια. Κάποια σουτ του Ατζαγκούν που έφυγαν μακριά ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι πράσινοι, που χώλαιναν στην τελική προσπάθεια, με τα ανεβάσματα των Νάνο και Μπούρμπου (κυρίως του πρώτου) να μη βοηθούν ιδιαίτερα.


Από την άλλη, εντελώς ακίνδυνη ήταν επιθετικά η Εστορίλ, με τον Σίλντενφελντ να είναι ανίκητος, καθαρίζοντας οποιαδήποτε υποψία επικίνδυνης φάσης.


Με γκολ για την Εστορίλ ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Όλα άρχισαν από την κακή απομάκρυνση του Νάνο πάνω στον Σεμπά, ο Βραζιλιάνος «χόρεψε» τον Σίλντενφελντ από δεξιά και γύρισε παράλληλα για τον επερχόμενο Κλέμπερ που ήταν ολομόναχος και έγραψε το 1-0 (52′).


Ο Αναστασίου άλλαξε αμέσως το σύστημα σε 4-4-2, με τον Καρέλη (μπήκε στο ματς στο 46′) να περνά στο πλευρό του Πέτριτς στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε νεύρο στα λεπτά που ακολούθησαν το 1-0, ανέβηκε σύσσωμος στο γήπεδο, γεμίζοντας την περιοχή των Πορτογάλων.


Ωστόσο πέρα από κάποια σουτ -που δεν βρήκαν στόχο- οι πράσινοι δεν είχαν τρόπο για να πατήσουν περιοχή, με την προειδοποιητική βολή για το 2-0 να έρχεται στο 62′. Ο Σίλντενφελντ γύρισε λανθασμένα προς την εστία μετά από κόρνερ των αντιπάλων αλλά ο Πράνιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή.


Τέσσερα λεπτά αργότερα (66′) ήρθε το τελειωτικό χτύπημα. Ο Καμπρέρα έκανε τη σέντρα και ο Αμάντο ξεκινώντας κούρσα έξω από την περιοχή, έφτασε ανάμεσα στα δύο σέντερ μπακ και χωρίς πίεση νίκησε με κεφαλιά τον Κοτσόλη για το 2-0.


Με τριάντα περίπου λεπτά ακόμα να απομένουν, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό. Πέραν της ευκαιρίας του Ατζαγκούν που δεν πλάσαρε εύστοχα μετά την υπέροχη μπαλιά του Καρέλη στο 88′, οι πράσινοι έδειξαν πως δεν μπορούσαν. 


Οι συνθέσεις:


Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς (Λαγός 75′), Ζέκα, Μπαϊράμι (Καρέλης 46′), Ντίνας (Δώνης 56′), Ατζαγκούν, Πέτριτς


Εστορίλ (Κουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Άντερσον, Ράφαελ, Μπρούνο Νασιμέντο, Εσίτι, Καμπρέρα, Ντιόγκο Αμάντο (Γκονσάλβες 78′), Τοζέ (Κούκα 63′), Μπρούνο Λόπες (Κλέμπερ 46′), Σεμπά


Η βαθμολογία του 5ου ομίλου (2η αγωνιστική):


1) Ντινάμο Μόσχας 6 (3-1)
2) Εστορίλ 3 (2-1)
3) Άιντχοφεν 3 (1-1)
4) Παναθηναϊκός 0 (1-4)


Η επόμενη αγωνιστική (3η, 23/10):


Άιντχοφεν – Παναθηναϊκός
Εστορίλ – Ντινάμο Μόσχας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.