Φράιμπουργκ: Ο παίκτης που προβληματίζει τους Γερμανούς (video)

Για ποιον παίκτη της Φράιμπουργκ εκφράζει ερωτηματικά ο γερμανικός Τύπος, εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Η γερμανική ομάδα, αντιμετωπίζει την Πέμπτη (22:00) τους «ερυθρόλευκους» στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, με το συγκρότημα του Κρίστιαν Στράιχ, να προέρχεται από δύο κάκιστες εμφανίσεις στην Bundesliga.

Συγκεκριμένα, πριν από τη διακοπή είχε δεχτεί πέντε γκολ από την Στουτγκάρδη, ενώ αμέσως μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ηττήθηκε με 4-2 εντός έδρας από τη Ντόρτμουντ.

Τα εννέα γκολ παθητικό στα δύο τελευταία ματς, έφεραν στο στόχαστρο της κριτικής από μερίδα του γερμανικού Τύπου, τον τερματοφύλακα Νόα Ατουμπόλου.

Ο 21χρονος Γερμανός γκολκίπερ, νιγηριανής καταγωγής, διεθνής με την Ελπίδων της Γερμανίας, έχει φέτος τον ομολογουμένως δύσκολο ρόλο της αντικατάστασης του Μαρκ Φλέκεν, ενός από τους κορυφαίους των προηγούμενων χρόνων στην Bundesliga, ο οποίος μετακόμισε στην Μπρέντφορντ το καλοκαίρι.

Ο Στράιχ, έδωσε την ευκαιρία στον Ατουμπόλου να γίνει βασικός και σίγουρα θα είναι υπομονετικός μαζί του, καθώς είναι λογικό ένας άπειρος τερματοφύλακας να κάνει λάθη, στο ξεκίνημά του σε τέτοιο επίπεδο.

Ο Ατουμπόλου, ξεκίνησε στην πρεμιέρα απέναντι στη Χόφενχαϊμ (νίκη 2-1 εκτός έδρας), όπου έκανε ένα σημαντικό λάθος, ωστόσο το γκολ των αντιπάλων στο οποίο οδήγησε, ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο 21χρονος δεν είχε προβλήματα στη δεύτερη αγωνιστική, κρατώντας ανέπαφη εστία στο εντός έδρας 1-0 επί της Βέρντερ.

Ακολούθησε…καταιγίδα, με εννέα γκολ παθητικό κόντρα σε Στουτγκάρδη και Ντόρτμουντ.

Στο πρώτο ματς, η ευθύνη του εντοπίζεται κυρίως στο δεύτερο γκολ, ένα σουτ του Γκιρασί που ήταν σε θέση να αποκρούσει.

Κόντρα στη Ντόρτμουντ, μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά μερικές στιγμές αβεβαιότητα στοίχισαν.

Στο 2-3 του Χούμελς δεν αντέδρασε γρήγορα και επέτρεψε στον αντίπαλο να εκτελέσει από πολύ κοντά, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του.

Στο 2-4, δεν έκοψε όσο μπορούσε το οπτικό πεδίο του Ρόις, που κατάφερε να τον νικήσει.

Επίσης, η γερμανική κριτική εστιάζει στο γεγονός ότι ο νεαρός, παρ’ όλο που είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια (στοιχείο που διέκρινε και τον προκάτοχό του), παρουσιάζεται διστακτικός στο «χτίσιμο» του παιχνιδιού και παίζει με λιγότερο ρίσκο απ’ ότι ο Φλέκεν.

Τόσο ο προπονητής, όσο και ο αθλητικός διευθυντής, Κλέμενς Χάρτενμπαχ, δηλώνουν σίγουροι ότι ο ταλαντούχος τερματοφύλακας θα βρει τον δρόμο του.

«Παλεύει και θα βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπως όλη η ομάδα. Δεν έχει σώσει ακόμα πόντους μόνος του για μας, αλλά δεν μας έχει στοιχίσει κιόλας. Είχαμε μέχρι πρόσφατα τον Μαρκ Φλέκεν, έναν από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα και με τα δύο πόδια, ο οποίος έπαιρνε ρίσκο στην ανάπτυξη. Ο Νόα δεν προσπαθεί να γίνει ο ”Φλέκεν νο.2”, είναι πιο προσεκτικός και αυτό είναι καλό», λέει ο Χάρτενμπαχ, ενώ ο Στράιχ τονίζει:

«Αυτά μπορεί να γίνουν σε κάποιες περιόδους, είτε είσαι μεγαλύτερος ή μικρότερος τερματοφύλακας. Δε με εκπλήσσει, όλα θα πάνε καλά».

Σίγουρα πάντως στη Φράιμπουργκ ελπίζουν ότι ο νεαρός θα πάρει γρήγορα αυτοπεποίθηση και η επόμενη ευκαιρία του θα είναι στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου όπως έγραψε το Kicker, «πιθανότατα θα έχει πολλή δουλειά στο ”ηφαίστειο” του ελληνικού λιμανιού».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.